HOROSCOP FEBRUARIE 2018: Careul Marte-Neptun mai poate genera situaţii negative. Cum te afectează eclipsa

Februarie 2018 este o lună ce pare la prima vedere banală, dar care poate deveni impredictibilă. Banală, fiindcă nu este presărată cu aspecte planetare spectaculoase. Impredictibilă, fiindcă Soarele, Mercur și Venus tranzitează Vărsătorul, zodie ce poate lua viraje neașteptate, și fiindcă la mijlocul lunii are loc o eclipsă de Soare (tot în Vărsător), iar eclipsele în sine pot furniza surprize.

31 ian. 2018, 08:13
HOROSCOP FEBRUARIE 2018: Careul Marte-Neptun mai poate genera situaţii negative. Cum te afectează eclipsa

HOROSCOP FEBRUARIE 2018: Cel mai important aspect al lunii este careul dintre Marte, aflat în Săgetător, și Neptun, aflat în Pești. Aspectul exact se produce la 17 februarie 2018, dar își întinde efectele asupra întregii luni, cu accente mai puternice în decada a doua.

Marte este planeta acțiunii iar Neptun patronează, între altele, iluzia, deruta, echivocul și pasivitatea. Prin urmare, este posibil să existe o tendință către inițiative eronate, dezlânate, prost orientate, poate chiar ezitări sau dificultăți în concentrarea energiilor în direcția scopurilor propuse.

Pe de altă parte, fiindcă Marte patronează incidentele și conflictele iar Neptun are o dimensiune imorală, ascunsă și adictivă, putem asista la evenimente care scot în relief subiecte legate de minciună, trădare, alcool, droguri, adulter, corupţie, comploturi, fraude, eventual la deconspirarea sau dezvăluirea unor secrete care fac mare vâlvă.

Careul Marte-Neptun mai poate genera situații negative care implică fluidele (gaze, abur, petrol, benzină, apă şi alte lichide), chimicalele şi masele plastice. Are legătură cu poluarea apelor sau accidentele navale şi creşte rata mortalităţii prin înec.

Combinația dintre avântul marțian și idealismul neptunian se mai poate concretiza în accese de fanatism ce pot deveni chiar violente. Este un efect care ar putea lua proporții, având în vedere că în fundal există un careu dur (imperfect, dar funcțional) între Uranus și Pluto, și că Pluto formează o combinație foarte inflexibilă cu Saturn, situat în Capricorn.

Evenimentul astral al lunii februarie 2018 este, însă, eclipsa parțială de Soare care se produce în data de 15 februarie, în Vărsător. Ca toate eclipsele, poate fi însoțită de evenimente neașteptate sau insolite, fie ele bune sau mai puțin bune.

Eclipsa din 15 februarie 2018 face parte din familia de eclipse Saros 150 (sau Saros 1 Sud, după altă numerotare), o familie de eclipse cu înalt potențial creativ, caracterizate prin promovarea unor idei noi, susținute cu optimism și entuziasm, care pot conduce la schimbări pozitive dacă sunt bine coordonate.

Eclipsa de Soare are conexiuni cu informația, comunicarea și drumurile. Poate favoriza apariția unor evenimente care suscită reacții puternice, pasionale, uneori exagerate, în ceea ce privește familia, locuința, proprietățile, rădăcinile, tradițiile, patria, identitatea națională.

Efectele eclipsei sunt mai pregnante în jurul datei de 15 februarie. Iată mai jos sferele de impact al eclipsei pentru fiecare zodie în parte:

Berbec: comunitate, grup, societate; popularitate, prieteni, protectori, susținători; speranțe și proiecte.
Taur: statut social, reputație, carieră, prestigiu, succes, distincții; superiori, autorități.
Gemeni: călătorii îndepărtate, legături cu străinii, străinătatea; internet; studii, cultură, spiritualitate.
Rac: afaceri și investiții; moșteniri, cadouri, sponsorizări, fonduri nerambursabile, retrocedări, împrumuturi.
Leu: relații sentimentale, căsătorie, cuplu; colaborări, contracte, alianțe, rivalități, conflicte, procese în justiție.
Fecioară: muncă și responsabilități; subordonare și subordonați; sănătate, igienă; animale de companie.
Balanță: dragoste, sex, copii; aventură, risc; speculații; creativitate; timp liber, plăceri, distracții, sport.
Scorpion: casă, cămin, proprietăți, bunuri de patrimoniu sau de folosință îndelungată; familie, părinți.
Săgetător: intelect, informație, comunicare, negocieri, interviuri; documente, fișiere, înscrisuri; călătorii, vehicule; frați, vecini.
Capricorn: bani și bunuri mobile, câștiguri, cheltuieli, economii, profit; simțul valorii.
Vărsător: trup, înfățișare, constituție, vitalitate, temperament; viață, în general.
Pești: acțiuni secrete, șansă ocultă (susținători din umbră, noroc providențial); pericole ascunse (dușmani, complot, boală).