HOROSCOP URANIA 1-7 OCTOMBRIE: Lună Nouă şi Mercur vor intra în Balanţă. Se anunţă conflicte şi divorţuri

În perioada cuprinsă între 1 şi 7 octombrie a.c. vor avea loc două evenimente astronomice cu impact astrologic. Este vorba de producerea fazei de Lună Nouă, în ziua de 1 octombrie. Al doilea eveniment ţine de traseul planetei Mercur care va părăsi zodia Fecioarei în ziua de 7 octombrie, intrând în zodia Balanţei.

30 sept. 2016, 02:48

Berbec

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, evenimentele care se vor produce vor gravita în jurul fazei de Lună Nouă în Balanță, care se va așeza pe casa a VII-a, a relațiilor parteneriale și care va aduce o binefăcătoare tendință de a stabili relații armonioase, sănătoase sau cel puțin civilizate.

Nota generală va fi dată de dorința nativilor de restabili armonia sau o evoluție lipsită de conflicte în afaceri și negocieri și în viața de familie. Poate părea straniu ca acest impuls să vină din partea Berbecilor, recunoscuți pentru impetuozitatea lor dar, forța de impact a acestui moment astrologic este de natură să-i facă să accepte ideea temperanței, a răbdării și a diplomației în locul războiului și al furtunii.

Pentru unele persoane, un factor important în adoptarea acestei atitudini o poate avea grija de a nu-și păta numele, de a nu se reflecta ceva, din mulțimea acestor conflicte, asupra carierei lor, și așa, pusă la încercare. Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, se pot ivi oferte sau ispite privitoare la posibilitatea de a câștiga niște bani sau de a rezolva cu mijloace cam „strâmbe” o problemă de natură materială sau patrimonială. Aspectul este prost și arată a capcană.

Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, premizele unor călătorii în străinătate, ale unor deplasări sau strămutări în vederea completării studiilor ori a obținerii unei experiențe de viață, profesionale sau sociale sunt reale. Vor fi avantajate demersurile legate de găsirea unui loc de muncă. Dar, se pot ivi și unele piedici sau inconveniente neștiute, neintuite ori de natură să nu fie revelate acum.

Din 7 septembrie, Mercur va intra în casa a VII-a și, pentru următoarele două săptămâni, el le va permite nativilor să poarte discuții profitabile ori să cadă la pace și să se înțeleagă cu orice partener dificil.

Taur

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, nativii vor fi obligați să facă o serie de concesii, să se plieze pe o situație de moment la locul de muncă ori să facă uz de diplomație pentru a-și păstra statutul în instituția unde activează și de unde primește bani.

Pentru unele persoane, dacă acestea se află în litigii de muncă cu un angajator, se poate ajunge la o hotărâre finală, în favoarea lor, pot obține ceea ce revendică sau pot fi readuși să lucreze în condițiile contractuale stabile mai demult și încălcate prin măsuri abuzive comise împotriva lor, față de care Taurii s-au ridicat cu pretenții, contestații, revizuiri sau procese.

Din 7 octombrie, acest context va beneficia de o altă ipostază astrală, aceea ce rezolvării pe calea negocierii. Perioadă favorabilă unor discrete ameliorări ale unor simptome organice. Nevoia de a face mai multe consulturi medicale, de a verifica un set de analize cu un al doilea, efectuat în condiții mai bune, mai performante din punctul de vedere al aparaturii sau al acurateței tehnico-medicale precum și nevoia de a obține un al doilea punct de vederea medical asupra oportunității unei intervenții chirurgicale, al unui tratament, al unei abordări terapeutice de orice natură.

Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, stările de spirit ale momentului nu sunt de loc un aliat al nativilor dacă aceștia vor aborda pe cineva pentru a-și rezolva o problemă. Indiferent cum se vor exprima sau cum vor pune problema, ei vor irita preopinentul și vor stârni reacții negative.

Riscul de a se pronunța hotărâri sau de a se lua decizii în defavoarea lor pe fondul unui conflict mai vechi (divorț, partaj, ieșire dintr-o asociere de afaceri, renunțare la un colaborare, întreruperea unui contract). Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, intenții oneste cu privire la intrarea în legalitate într-o chestiune patrimonială.

Gemeni

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, perioadă excelentă pentru toți cei care lucrează în domeniul creației artistice, al presei, literaturii, al comunicării, al prestației scenice sau al unei activități care presupune relații publice. Este vorba de forță de expresie, de putere creativă, spirit viu, nou, de avânt și energie, de intuiție, de spontaneitate. Acest impuls astral îi va face pe cei tineri să se lase duși de plăcerea, de farmecul și de noutatea adusă de aventuri și de situațiile inedite.

Curiozitatea va fi unul dintre factorii care îi vor determina pe unii Gemeni să intre în tot felul de situații de viață provocatoare, ca și cum totul ar fi un joc, o miză, un pariu. La cote mari se vor afla tentațiile de a se deda la jocuri de noroc. Nu îndemnăm pe nimeni spre așa ceva, cine o va face, o va face pe riscul lui.

Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, problemele de sănătate care se vor manifesta, în funcție de vârsta și de tabloul clinic al fiecărui nativ, pot ține de registrul imunitar (acutizarea unor infecții) la nivelul sinusurilor, O.R.L., aparat genital, renal, urinar. Tulburări endocrine, mai ales pentru femei. Atenție la toate simptomele din timpul unei sarcini.

Comportamentul gravidelor trebuie să fie extrem de prudent cu privire la efort, medicație sau la o eventuală cezariană. Nu provocați artificial o naștere. Nu sunt excluse situațiile neplăcute la locul de muncă: conflicte, acuzații, vinovății create artificial, provocări.

Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, atitudinea nativilor cu privire la felul în care își vor exercita autoritatea va fi unul energic. Mobilizarea loc, pe fond conflictual, va fi exemplară. Din 7 octombrie, Mercur va intra în casa relațiilor sentimentale pe care le va șubrezi prin neseriozitate, prin neimplicare și prin dorința de a trata totul într-o cheie lipsită de responsabilitate.

Rac

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, puternice accente ale vieții de familie, poate, chiar, etape de destin în viața Racilor provocate sau condiționate de relațiile de familie care vor primi amprenta astrală a fazei de Lună Nouă în Balanță.

Teoretic, sunt mai multe justificări astrale care ne conduc la concluzia că, pe fond, etapa nu este dificilă și nici periculoasă, chiar dacă ea va fi trăită cu intensitate sau chiar dacă, în acest răstimp, unii nativi ar fi obligați de cursul evenimentelor să ia niște decizii de natură să protejeze statutul unor rude apropiate și patrimoniul acelora ori chiar al lor, în devălmășie cu al familiei.

Din 7 octombrie, pe acest sector, Mercur va contribui la relansarea unor soluții pe calea dialogului, al compromisului, al negocierii, al înțelegerii înțelepte. Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, relațiile sentimentele vor fi puternic dezavantajate din multiple cauze sau ipostaze de viață: gelozie, temeri, bănuieli, reacții egoiste, trădări, infidelități (reale sau doar presupuse), separări, înstrăinări, s-ar putea altera, de la un moment la altul, pe fondul unor situații vicioase în care copiii au intrat sau pe care le-au creat și pe care părinții vor fi obligați să le rezolve, în numele și apărarea acelora.

Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, dacă există o motivație reală, se pot aborda unele chestiuni de temei juridic, cu privire la desfășurarea unei activități plătite. Dar, discuțiile, o dată lansate, nu se vor epuiza în două-trei zile cât va ține acest aspect astral.

De la sfârșitul zilei de 6 octombrie, se vor manifesta contradicții între interesele de familie și cele matrimoniale, mai ales dacă la mijloc este vorba de un bun materiale (casă, teren, inventar gospodăresc), o chestiune de autoritate și orgoliu ori o ambiție personală între socri/nativ și soțul sau soția acestuia.

Leu

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, se conturează o perioadă bună pentru comunicare, susținerea unei prestație publice. Nativii pot lua examenele destul de ușor, pot trece de etape eliminatorii cu succes, pot face o impresie bună în fața unei comisii de verificare a cunoștințelor, a abilităților sau a pregătirii lor practice.

Vor fi avantajați cei care vor susține probe orale. Din 7 octombrie, acest context se va întări prin influența și contribuția astrală directă, salutară, a planetei Mercur care va intra în Balanță și care le va da nativilor fantezie, spontaneitate, intuiție, capacitate de a se descurca repede și bine, pe moment.

De asemenea, vor fi avantajate toate deplasările pe termen scurt (câteva ore) sau pe distanțe mici. Posibilitate de a afla lucruri noi, de a învăța repede și bine, de a progresa într-un domeniu școlar, educațional. Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, se vor produce tot felul de motive de enervare, de dispută sau, de la caz la caz, de conflict (în nuanța „răfuielii”) cu o rudă.

Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, unele predispoziții interioare spre distracție și relaxare vor fi temperate, de contextul astral. Părinții vor căuta soluții pentru a-și conduce pe copii pe calea cea bună. Autoritatea unora va avea însă de suferit în confruntarea cu mentalitatea copiilor, cu nevoile acestora cu o serie de situații legale, juridice, etc.

O notă generală, care se va manifesta, mai ales în cazul celor maturi sau bolnavi, o reprezintă relația încordată cu șefii, la locul de muncă, unde pot apare opoziții, neînțelegeri, abuzuri (încărcare excesivă cu atribuții de serviciu, pretenția de a sta multe ore peste program, de a-și asuma riscuri și răspunderi personale, mult în afara fișei postului sau a clauzelor contractuale), ceea ce poate genera protestul legitim al nativilor.

 

Fecioara

Între 1 și 2 octombrie, până în jurul orei 23, preocupări de ameliorare a unei situații financiare. Din 7 octombrie Mercur, o planetă care își exercită virtuțile în mod fericit în privința câștigurilor și speculațiilor, va intra în Balanță, în sectorul casei a II-a a banilor câștigați din efort propriu și va contribui, alături de Jupiter, la instaurarea normalității în privința plăților și încasărilor.

Între sfârșitul zilei de 2 și 5 octombrie, până la ora 11:30, mecanismul astral nu-i va avantaja pe cei născuți în Fecioară pentru că le va induce chef de ceartă cu tot felul de persoane mai puțin importante în economia relațiilor personale. Mai bine zis, își vor pune mintea cu cine nu trebuie, fapt de pe urma căruia nu vor avea de câștigat, ba mai mult, își vor pierde timpul și energia cu dispute sterile cu persoane sub nivelul lor.

Nici drumurile nu stau sub un auspiciu mai bun; indicat ar fi, să le amâne. Dacă totuși se va porni la drum, e nevoie de atenție sporită și distributivă: micile detalii pot provoca marile necazuri. Din a doua parte a zilei de 5 până pe 7 octombrie, unele persoane ar putea încerca să facă ordine în relațiile de familie.

Dar, pentru că speranțele de reușită vor fi slabe, mai bine și-ar îndrepta atenția spre relațiile sentimentale sau spre relațiile cu copiii. Sfârșitul zilei de 6 octombrie și începutul zilei de 7 octombrie îi va pune în fața unei ipostaze astrale speciale: o dublă cuadratură, la grad perfect, „în pereche”, alcătuită de Jupiter (6° Balanță) și Soare (14° Balanță) cu Marte (6° Capricorn) și Pluton (14° Capricorn), pe direcția caselor II/V.

Fundamental, contextul este delicat; practic, el poate constitui o provocare utilă. De exemplu, să sacrifice niște plăceri sau niște capricii pentru a se dedica unui proiect menit să le aducă un venit pe termen scurt, un efort financiar rezolvat prin valorificarea unei calități personale. 

Citeşte mai multe pe libertatea.ro