IMAGINI REVOLTĂTOARE. Pacienţii de la UPU Galaţi, căraţi prin ploaie în unitate VIDEO

Scene revoltătoare au fost surprinse la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Zeci de bolnavi au fost transportaţi cu targa sau căruţul prin ploaie. Trecerea care face legătura între Unitatea de Primiri Urgenţe şi celelalte secţii a fost proaspăt cimentuită, iar accesul se face acum doar prin parcarea spitalului, informează România TV.

24 nov. 2015, 14:04
IMAGINI REVOLTĂTOARE. Pacienţii de la UPU Galaţi, căraţi prin ploaie în unitate VIDEO

Pacienţi cu grave probleme, unii dintre ei inconştienţi, sunt transportaţi prin ploaie pe tărgi sau în cărucioare, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Totul se întâmplă la temperaturi de câteva grade.

În urmă cu 3 zile, muncitorii au turnat şapa pe singura cale de acces dintre UPU şi celelalte secţii. De atunci, bolnavii sunt mutaţi prin parcarea spitalului.

„Ne-am trezit cu decizia că „n-aveţi decât să plătiţi dvs. şapa că eu nu pot să accept să-mi treacă targa sau căruţul pe această şapă de beton turnată”. Trebuie să se usuce. Haideţi să nu dramatizăm aşa. Nu am altă cale de acces, nu am pe unde să sparg o uşă să pot să trec cu bolnavul”, a declarat dr. Mihaela Debita, director Spitalul Judeţean Galaţi.

Această problemă implică şi cheltuieli suplimentare. Spitalul a apelat la serviciiile unei ambulanţe private pentru a transporta pacienţii între secţii.

Citeşte şi CONDIŢII INUMANE la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Mămicile sunt nevoite să nască în frig