Imagini ŞOCANTE. Un copil palestinian ciuruit de gloanţe în Israel, lăsat să sângereze pe caldarâm VIDEO

O serie de imagini şocante filmate în Israel au produs oroare pe internet. Un copil palestinian ciuruit de gloanțe a fost lăsat să sângereze pe caldarâm. Micuţul avea doar 13 ani, iar incidentul s-a produs în Ierusalimul de est.

14 oct. 2015, 08:46
Imagini ŞOCANTE. Un copil palestinian ciuruit de gloanţe în Israel, lăsat să sângereze pe caldarâm VIDEO

Clipul postat recent pe internet arată cum un băiat palestinian în vârstă de 13 ani este lăsat să sângereze după ce a fost împuşcat de forţele israeliene. Deşi este dus ulterior la un spital, băiatul a murit pentru că a pierdut prea mult sânge, potrivit Epoch Times.

Citeşte şi Netanyahu: Israelul va folosi TOATE MIJLOACELE în faţa escaladării violenţelor cu palestinienii

Băiatul, Ahmad Saleh Manasra, a fost filmat luni sângerând în apropierea coloniei israeliene ilegale Pisgat Zeev din Ierusalimul de Est. El fusese fugărit de câţiva colonişti israelieni şi, după ce au sosit la faţa locului, soldaţii israelieni l-au împuşcat, susţinând că acesta ar fi înjunghiat un colonist evreu. Poliţia, totuşi, nu a putut dovedi această acuzaţie. În timp ce Manasra sângera, unii trecători israelieni i-au adresat insulte în arabă şi ebraică. Soldaţii israelieni şi trecătorii nu i-au acordat băiatului primul ajutor. Un membru al poliţiei israeliene chiar l-a lovit pe băiat, când acesta încerca să se ridice de pe trotuar. Un trecător a fost auzit spunând poliţiei „să îi tragă un glonţ în cap”.

 

O ambulanţă a sosit la faţa locului, dar medicii nu au luat măsuri pentru a ajuta băiatul care sângera şi au pierdut timpul la faţa locului privind şi discutând. Manasra a fost în cele din urmă dus la un spital din apropiere, dar numai după ce a pierdut prea mult sânge. Acolo a şi murit. Materialul video a declanşat furia palestinienilor, care sunt deseori expuşi unor atrocităţi similare din partea soldaţilor israelieni şi a coloniştilor evrei extremişti. Conform Ministerului palestinian al Sănătăţii, cel puţin 30 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în perioada 1-13 octombrie.

Recentele tensiuni fatale între regimul din Tel Aviv şi palestinieni au fost declanşate de impunerea de către Israel a unor restricţii asupra intrării în complexul Moscheei al-Aqsa din Ierusalimul de Est în 26 august şi de atacurile repetate comise de coloniştii israelieni asupra moscheei. Moscheea al-Aqsa, localizată în oraşul vechi al Ierusalimului, ocupat de Israel, reprezintă un loc sfânt islamic important. Locul este cunoscut evreilor sub numele de Muntele Templului, fiind considerat cel mai sfânt loc în iudaism. În acelaşi timp, moscheea reprezintă cel de-al treilea loc ca importanţă în Islam după Masjid al-Haram în Mecca şi Masjid al-Nabawi din Medina în Arabia Saudită.

Citeşte şi Atac armat la Ierusalim: Doi morţi, peste 10 răniţi persoane au fost rănite

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra’ad al-Hussein a declarat că este foarte îngrijorat în legătură cu amplificarea tensiunilor din teritoriile ocupate, făcând apel la o încetare a violenţelor. De asemenea, ONU a criticat forţele israeliene pentru folosirea de gloanţe reale împotriva palestinienilor. „Utilizarea puştilor de calibru 22 împotriva manifestanţilor este foarte îngrijorătoare”, a declarat Zeid.