Imagini uluitoare pe Autostrada Nadlac-Arad. Şoferii, stupefiaţi când au văzut ce arătau indicatoarele

O eroare gravă de semnalizare pune în real pericol şoferii care circulă pe recent-inaugurata autostradă Nadlac-Arad.

16 iul. 2015, 16:04

Conducatorii auto care ajung la Arad sunt foarte derutati si ajung să facă manevre extrem de periculoase din cauza unei erori grave de semnalizare pe recent-inaugurata autostrada Nadlac-Arad.

„Merg des la Nadlac si am sesizat din prima zi din care s-a deschis autostrada ca semnalizarea nu este in regula. Am stat 10 minute sa filmez ce se intampla in acea intersectie si am fost socat”, a spus un sofer pentru opiniatimisoarei.ro.

Practic, soferii care vin dinspre Nadlac, cand se apropie de Arad, nu vad decat panouri care indica doua posibilitati: la stanga, spre Oradea sau la dreapta spre Lugoj, Bucuresti sau Deva. Vechiul drum national indica directiile principale Deva si Sibiu, absente pe indicatoarele de pe autostrada.

Ajunsi la bifurcatie, oamenii au impresia ca au gresit drumul si, fie incetinesc sau opresc pentru a se decide pe unde sa mearga, fie hotarasc in ultimul moment, cu pretul unor manevre extrem de riscante.

Vezi şi: Filmare aeriană cu noul punct de frontieră şi autostrada Nădlac-Arad VIDEO

Asociatia Pro Infrastructura a inaintat o scrisoare Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi.

„Ne-au fost semnalate cazuri de soferi care, ajunsi la respectiva bifurcatie, au efectuat manevre periculoase – schimbarea brusca a benzii, oprire si mers in marsarier – tocmai datorita confuziei cauzate de semnalizarea existenta. Din acest motiv, consideram ca este necesara o imbunatatire a semnalizarii pentru a evita posibile accidente. De asemenea, va semnalam absenta unui indicator la sensul giratoriu de la intersectia DN7 cu A11 care sa arate directia catre Nadlac / Ungaria pe autostrada. Indicatorul existent in acel sens giratoriu arata catre Nadlac pe vechiul traseu (DN7). Din acest motiv, numeroase autovehicule care circula pe ruta Deva – Ungaria nu urca pe autostrada decât la nodul Pecica. De asemenea, pe centura Aradului nu au fost actualizate unele panouri care sa reflecte cu acuratete posibilitatile create prin deschiderea autostrazii catre Pecica”, se arata in scrisoarea celor de la Pro Infrastructura.

Vezi şi: PROMISIUNEA lui Victor Ponta: „Anul viitor, din Ungaria până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă”