În ce stadiu sunt lucrările pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Bucureşti

Lucrările la ultima porţiune din Bulevardul Liviu Rebreanu, respectiv cea cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918, sunt în plină desfăşurare, acestea urmând să fie finalizate în acest an.

16 feb. 2016, 17:01
În ce stadiu sunt lucrările pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Bucureşti

Lucrările la Bulevardul Liviu Rebreanu au fost prinse şi în bugetul Primăriei Capitalei din acest an, pentru reabilitare sistemului rutier și a liniei de tramvai Bd. Liviu Rebreanu fiind alocată suma de 9.745.000 lei.

În prezent, pe ultima porţiune din Bdul. Liviu Rebreanu, respectiv cea cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918, se lucrează la instalarea liniei de tramvai, potrivit b365.ro.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, lucrările la Bdul. Liviu Rebreanu ar urma să fie finalizate în acest an, după ce la finele anului trecut au fost făcute şi ultimele exproprieri de teren din zonă.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în urmă cu un an, exproprierile pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai de pe Bdul. Liviu Rebreanu. Valoarea estimată a exproprierilor este de 6,1 milioane lei (1,36 milioane euro). Exproprierile sunt necesare pentru etapa a doua a proiectului de infrastructură, ce vizează segmentul cuprins între Bdul. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie.

Conform hotărârii CGMB, Primăria Capitalei a plătit 6.109.497 lei (1,366 milioane euro) pentru exproprierile necesare continuării proiectului de reabilitare carosabil și linie de tramvai pe Bdul. Liviu Rebreanu. În total, au fost expropriate terenuri cu o suprafață de 3.951 metri pătrați și construcții de 167 metri pătrați.

Din cauza lucrărilor, în prezent, traficul auto pe Bd. Liviu Rebreanu, între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918, a fost restricţionat parţial şi se desfăşoară cu dificultate în zonă.