INCENDIU COLECTIV. Comisia Europeană: România a cerut ajutor pentru transferul a 80 de răniţi grav

INCENDIU COLECTIV. România nu a activat Mecanismul UE de protecţie civilă, dar Guvernul a trimis joi Comisiei Europene (CE) o solicitare pentru transferul în alte state membre a aproximativ 80 de pacienţi care nu pot fi trataţi în România, potrivit purtătorului de cuvânt al CE, Jakub Adamowicz.

08 nov. 2015, 16:22
INCENDIU COLECTIV. Comisia Europeană: România a cerut ajutor pentru transferul a 80 de răniţi grav

INCENDIU COLECTIV. „Nu am primit nicio notificare de la autorităţile din România că ar fi fost activat vreun mecanism, răspunsul este clar nu. Nu am primit nicio notificare de la Guvernul român sau de la autorităţile române că Mecanismul UE de protecţie civilă ar fi fost activat„, a declarat duminică, pentru agenţia Mediafax, Jakub Adamowicz, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru politică regională.

Citeşte şi Bogdan Enache, toboşarul trupei Goobye to Gravity, a murit. Avionul care îl ducea în Elveţia, întors din drum

Comisia Europeană a primit joi o cerere din partea Guvernului de la Bucureşti pentru ajutor, care include căutarea la nivel european a unor opţiuni în ce priveşte transferul a aproximativ 80 de persoane rănite în alte ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care nu pot fi tratate în România, a precizat Adamowicz.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii a vorbit despre presupusele victime ascunse de la Colectiv. Cum comentează teoria

După primirea cererii de la Bucureşti, CE a cerut membrilor Comisiei pentru sănătate şi securitate să ia în considerare cererea României şi să transmită această cerere autorităţilor competente din ţările respective.