INCENDIU COLECTIV. Trupul neînsufleţit al Teodorei Maftei a ajuns în România. Jurnalista va fi incinerată

INCENDIU COLECTIV. Trupul neînsufleţit al Teodorei Maftei a fost adus miercuri în România. Apropiaţii jurnalistei au precizat că Teodora Maftei va fi incinerată vineri, 13 noiembrie, la Crematoriul Vitan Bârzeşti. Cei care doresc să îşi ia rămas-bun, o pot face începând de miercuri după-amiază la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti. Teodora Maftei a fost rănită grav în incendiul de la clubul Colectiv şi a decedat, luni dimineaţa, într-un spital din Israel.

11 nov. 2015, 13:02
INCENDIU COLECTIV. Trupul neînsufleţit al Teodorei Maftei a ajuns în România. Jurnalista va fi incinerată

INCENDIU COLECTIV. Jurnalista Teodora Maftei a murit, luni dimineaţă, pe un pat de spital din Israel. Cumplita veste a picat ca un trăsnet pentru prietenii, colegii şi familia tinerei. Trupul neînsufleţit al tinerei a ajuns miercuri, 11 noiembie, în România. Toţi cei care au cunoscut-o şi vor să-şi ia rămas bun de la ea o pot face de miercuri la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti. Apropiaţii jurnalistei au spus că Teodora Maftei va fi incinerată vineri, 13 noiembrie, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

Teo a ajuns acasă, în România, iar de astăzi (miercuri n.r.), după orele 14.00, cine vrea să-şi ia rămas bun de la ea, poate veni la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti, Șoseaua Vitan-Bârzești, nr 9-11, sector 3, Bucuresti. Teo vă așteaptă astăzi (miercuri n.r.) până la ora 21.00 și mâine (joi n.r.) de la ora 9.00 la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti. Vineri, la 12.00 își va lua „La revedere!” de la noi. Familia roagă mass-media să respecte dorința Teodorei și a lor, de a nu filma sau fotografia. Mulțumim pentru înțelegere„, a scris o apropiată de-a Teodorei pe reţeaua de socializare Facebook.

Citeşte şi Fratele Teodorei Maftei, poezii sfâşietoare în memoria fotografei: „Maree de durere, noian de gânduri goale”

Fotograf şi editor la Pro TV, Teodora a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv şi fusese internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală. Medicii au decis să fie transferată într-un spital din Israel. Din păcate, Teodora nu a mai rezistat şi a decedat luni dimineaţa.

Teodora Maftei a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichid aflată pe creierul mic, iar în aceste condiţii ea nu avea voie în cluburi.

Tânăra jurnalistă suferea de „chist arahnoidian de fosă posterioară”, respectiv o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Diagnosticul i-a fost pus în 2005, după ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli şi probleme cu echilibrul. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură”, povestea Teo.

Din cauza faptului că lichidul nu poate fi eliminat, a avut şi o tromboză venoasă, respectiv i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştientă în toiul nopţii la spital.

Citeşte şi Mesaje emoţionante pe pagina de Facebook a Teodorei Maftei. Fratele fotografei, sfâşiat de durere