Infuzii medicinale pentru a începe anul cu voie bună

În perioadele agitate, cum este și ultima zi din an, când ai multe de făcut, aceste ceaiuri îți redau calmul și alungă stresul și nervozitatea, pentru ca tu să fii în cea mai bună formă la petrecerea dintre ani.

03 ian. 2018, 06:51
Infuzii medicinale pentru a începe anul cu voie bună

Talpa-gâștei combate nervozitatea

Susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducând neliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.

Păducel, un bun tonic cardiac

Contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.

Roiniță, pentru o stare de spirit bună

Ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.

Angelica este antidepresivă

Una dintre plantele cu proprietăți calmante este angelica. Remediile te ajută să îți limpezești gândurile și să te poți concentra mai bine. Este recomandată și celor care se confruntă cu stări depresive.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă mărunțită, la 250 de ml de apă fierbinte. Lași la infuzat un sfert de oră, după care îl bei cu înghițituri mici.

Hameiul te ajută să dormi

Profită de somnul de după-amiază pentru a-ți încărca bateriile. Vei fi mai energic la petrecerea dintre ani. Un ceai de hamei te ajută să ai un somn odihnitor. Are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.

Află mai multe despre infuziile medicinale AICI