Înregistrări explozive din dosarul lui Mircea Băsescu. Scandal în sala de judecată, la procesul cu Bercea

Vineri au fost prezentate noi înregistrări care îl leagă pe fostul preşedinte Traian Băsescu de dosarul fratelui său, Mircea. Potrivit România TV, imaginile au fost aduse la proces de către procurori. În sala de judecată a fost scandal, şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după ce unul din băieţii lui Bercea Mondial a strigat că nu suportă să stea în aceeaşi încăpere cu Mircea Băsescu.

03 iul. 2015, 08:41
Înregistrări explozive din dosarul lui Mircea Băsescu. Scandal în sala de judecată, la procesul cu Bercea

La Tribunalul Constanţa au fost momente tensionate vineri, în sala de judecată, în timpul procesului de şantaj în care sunt implicate familia lui Bercea Mondial şi Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Potrivit România TV, în faţşa anchetatorilor au fost vizionate noi probe aflate la dosarul procurorilor. Este vorba de înregistrări care ar fi trebuit să fie văzute încă de acum câteva săptămâni, însă din cauză că Izaura Anghel nu s-a putut prezenta vizionarea a fost amânată.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, în faţa instanţei: Îmi doresc să se arate dreptatea, să fiu liber, să-mi văd de treburile mele

Pe înregistrări se aude vocea Fănicăi, aceasta spunându-i lui Marian Constantin că vrea înapoi toţi banii pe care i-a dat, suma de 600.000 euro. Această sumă fusese dată pentru eliberarea lui Bercea Mondial. De asemenea, pe înregistrări apare şi vocea lui Mircea Băsescu, acesta spunându-le Izaurei şi Fănicăi să îşi ia gândul de la bani şi că important este să îl elibereze din penitenciar pe Bercea Mondial. Mircea Băsescu mai spune că toţi banii s-au dus la Aversa.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Abraham: Mircea Băsescu, la cafele şi whisky cu procurorii. Cum răspunde Băsescu

Totodată, şedinţa de judecată de vineri a fost suspendată pentru scurt timp din cauza unui scandal, după ce unul din băieţii lui Bercea Mondial a strigat că nu suportă să stea în aceeaşi încăpere cu Mircea Băsescu.

Înregistrări aflate la dosar:

FĂNICA ANGHEL: Mariane, zi câţi bani ţi-am dat. Eu ţi-am dat banii. Mie îmi trebuie toţi banii. Ţi-am dat 600.000 euro Mariane, ce ai făcut cu ei?

MIRCEA BĂSESCU: Ia mă, gata, terminaţi! (…) Important este să-l scoatem pe Bercea. Nu mai avem mult, mai sunt două săptămâni. Faceţi ce vă spun eu. (…)

MIRCEA BĂSESCU: Şi să vă fie clar, banii înapoi nu-i mai vedeţi de la nimeni. (…) Banii s-au dus la Aversa.

FLORIN ANGHEL: Naşule, ai spus că i-ai dat banii fratelui dumitale…

MARIUS CONSTANTIN: Te-au filmat şi cu telefonul şi cu o cameră în cravată. Se aude când spui că i-ai dat banii lui Traian.

SURSĂ: înregistrările procurorilor