IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Nu oblig pe nimeni. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi”

IPS Teodosie continuă oficierea de slujbe, chiar dacă a fost depusă o plângere penală pe numele său în care este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că mii de oameni au venit să ia apă sfinţită de Bobotează, la Constanţa. De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a precizat că autorităţile i-au cerut să facă consultare pentru a şti câţi preoţi se vaccinează anti-COVID.

07 ian. 2021, 22:05
IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Nu oblig pe nimeni. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi”

IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. Arhiepiscopul Tomisului a explicat că autorităţile vor să ştie câţi preoţi vor se vaccineze împotriva noului coronavirus.

De asemenea, înaltul prelat a vorbit despre plângere penală, prin care este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor deoarece a oficiat slujba de Bobotează, la Constanţa, în prezenţa a mii de oameni.

„Nu ştiu ce înseamnă această plângere penală. Nu am emoţii pentru aceasta. Ştiu că Dumnezeu rămâne cu mine şi mă apără.

Nu se răspândeşte virusul ucigaş în sărbători când vine sfinţenia cea mai mare. Nu poţi opri creştinii de la o sărbătoare.

Biserica are regulile ei şi sunt deasupra regulilor omeneşti pentru că acolo este Dumnezeu. De aceea, sunt sigur că niciun om nu s-a îmbolnăvit de ziua de Bobotează şi am văzut că purtau măşti majoritatea. Dacă nici la sărbători nu mai au voie românii, atunci care mai este viaţa lor?”, a spus arhiepiscopul Tomisului, la România TV.

Citeşte şi: Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei

ÎPS Teodosie a afirmat că la slujba de Bobotează au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care şi-au făcut datoria.

„Am dat şi la poliţişti şi la jandarmi apă sfinţită pentru că şi ei sunt creştini. Ne-am bucurat cu toţii într-o zi de sărbătoare”, a spus arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu.

De asemenea, ierarhul a spus că enoriaşii nu s-au înghesuit deoarece Arhiepiscopia a pus la dispoziţie mai multe puncte şi „într-o oră, prin disciplină, prin organizare a forţelor de ordine, s-au împărţit şi au fost peste 100.000 de sticle aduse acolo”.

IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Ni s-a cerut în două zile”

„Ni s-a cerut în două zile să confirmăm câţi preoţi se vaccinează. Nu putem în două zile. În zilele de sărbători suntem la biserici, suntem cu credincioşii. Am cerut o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni.

E liber orice preot să se vaccineze, dar fiecare cu o conştiinţă responsabilă.

Ni se cerut cum se vaccinează preoţii. Îi vom consulta o săptămână, că doar nu arde nimic. Fiecare se vaccinează, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt în cunoştinţă de cauză. Am consultat mulţi specialişti şi voi mai consulta.

Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi. Este sigura dată când o pandemie este dirijată mai mult politic decât medical. Am semne de întrebare”, a spus ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie sfidează autorităţile. „Nu voi închide nicio biserică”

Întrebat despre posibilele restricţii aplicate Bisericii de marile sărbători, arhiepiscopul Tomsiului a spus că „Biserica nu se va mai închide”.

E sărbătoare pentru toţi creştinii ortodocşi. Sărbătoarea nu se poate amâna. Biserica nu se va mai închide. Nu voi închide nicio biserică, orice ordin ar veni. Biserica e a lui Hristos”, a spus ÎPS Teodosie, la România TV.