IPS Teodosie, despre denunţarea de către Klaus Iohannis a protocolului MAI-Patriarhie. „Este ca un soi de blestem”

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, miercuri, la România TV că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, "este ca un soi de blestem". Înaltul ierarh a spus că toţi creştinii s-au bucurat că se va aduce sfânta lumină, însă acum se simt "marginalizaţi".

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 18:53
IPS Teodosie, despre denunţarea de către Klaus Iohannis a protocolului MAI-Patriarhie. „Este ca un soi de blestem”

IPS Teodosie a afirmat că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis „a creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină”.

„Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt marginalizaţi, discriminaţi”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a spus la România TV că „această lumină este şi pentru domnul Iohannis” şi „să nu facem o supărare la cea mai mare sărbătoare”. Arhiespicopul Tomisului crede că protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhie pentru distribuirea sfintei lumini de Paşte se va concretiza.

„Eu cred că se va petrece şi acea exprimare că dacă nu ascultaţi, veţi face înmormântare este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii”, a spus IPS Teodosie.

Klaus Iohannis: „Voi solicita revocarea acordului MAI-BOR. Staţi acasă, altfel după Sărbători vom avea înmormântări”. Reacţia BOR