Irina Begu, prima reacţie după victoria de la Australia Open. Cu cine va juca în turul doi

Irina Begu a obţinut prima victorie la Australian Open după ce a trecut în trei seturi, luni dimineaţa, 3-6, 6-4, 8-6 de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 33 WTA. Românca, locul 40 WTA, s-a calificat în turul secund la Melbourne.

15 ian. 2018, 09:33
Irina Begu, prima reacţie după victoria de la Australia Open. Cu cine va juca în turul doi

Irina Begu, locul 40 WTA, s-a calificat în turul secund la Melbourne.

Începând cu setul al doilea am simţit că eram acolo, jucam mult mai bine însă nu se lega. După care, am făcut un meci foarte bun, am dat tot ce am putut şi mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Din setul al doilea am început să fiu mai agresivă, să încerc eu să conduc jocul, să nu o las pe ea, să încerc să alternez, să iau mingea mai repede, să am variaţie în joc. Asta de la începutul setului 2, nu s-a legat şi abia de la 4-0 am început să câştig ghemuri, practic. Eu cred că astăzi publicul a fost, în mare parte, cu mine şi am simţit asta…normal când simţi că eşti pe val publicul te ajută, te ridică mult mai mult, ai mai multă încredere în forţele tale, în joc. Da, normal, publicul, întotdeauna, te poate ridica sau te poate coborî. Publicul are un aport foarte mare”, a declarat eleva lui Artemon Apostu Efremov.

Prima BOMBĂ la Australian Open 2018. Ce au făcut Irina Begu şi Monica Niculescu

Irina Begu a explicat şi condiţiile în care s-a jucat partida: „Sincer este foarte greu să joci împotriva ei pentru că este şi stângace. Astazi a bătut vântul şi foarte tare, conditiile nu erau favorabile. Tactic a fost ca eu sa conduc cât mai mult jocul, să variez în acelaşi timp. Este o jucătoare foarte bună, a fost în Top Ten, nu era uşor de jucat cu ea. Am crezut în şansa mea, m-am antrenat foarte bine săptămâna asta aici şi, cred, că de când am început sezonul mă simt foarte bine pe teren. Asta a fost cel mai important”.

În faza următoare, bucureşteanca o va întâlni pe Petra Martic. Croata are 26 de ani şi e situată pe locul 81 WTA.