KAZAHSTAN – ROMANIA 0-0: Rezultatul care ne îndepărtează de CM 2018

România a remizat în Kazahstan, scor 0-0, în cel de-al treilea meci din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018.

RomaniaTV.net
11 oct. 2016, 16:05

KAZAHSTAN – ROMANIA 0-0

Min. 88: Ocazie uriașă pentru România! Stancu face o fază superbă pe partea dreaptă, pătrunde în careu, centrează în fața porții însă Enache alunecă înainte să împingă mingea în poartă.

Min. 62: O primă șansă de gol pentru România în această repriză secundă. Adi Popa șutează periculos de la marginea careului de 16 metri însă Pokatilov este la post și reține.

KAZAHSTAN – ROMANIA 0-0 la pauză!

Min. 45: Tricolorii au cerut penalty la o intervenție a unui fundaș advers asupra lui Chipciu, care este schimbat dupa o accidentare.

Min. 29: Adi Popa este lovit de o minge care se îndrepta spre linia porţii adverse.

Min. 27: Ocazie importantă pentru tricolori! Răzvan Marin șutează periculos de la marginea careului de 16 metri însă portarul gazdelor respinge în corner.

Min. 25: Toșca a fost aproape să marcheze în propia poartă 

Min. 21: Prima ocazie pentru Kazahstan! Grigore ratează intervenția și Khizhnichenko trece pe lângă deschiderea scorului.

Min. 10: Prima ocazie importantă pentru România! Bogdan Stancu șutează periculos din apropierea punctului de la 11 metri însă mingea trimisă de el se duce puțin pe lângă poarta gazdelor.

Min. 5: Nicio ocazie de gol, joc curajos la gazdelor.

♦ Temperatura de la Astana nu depășește 1°C afară,  iar organizatorii au montat ventilatoare cu aer cald pentru ca temperatura reseimțită în interiorul arenei să ajungă la aproximativ 10°C.

KAZAHSTAN – ROMANIA 2016 ONLINE.


Echipele de start:

Kazahstan: Pokatilov — Beisebekov, I. Ahmetov, Malîi, Logvinenko, Șomko — Mujikov, Smakov, Kuat — Baijanov — Hijnicenko.

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca – Hoban – Adi Popa, R. Marin, Stanciu, Chipciu – Stancu.

KAZAHSTAN – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR UPDATE. Probleme pentru tricolori înainte de KAZAHSTAN-ROMANIA. Conform informațiilor Dolce Sport, aproximativ 12 jucători „tricolori” au fost păgubiți în Kazahstan, printre aceștia fiind și Bogdan Stancu, Prepeliță și Chipciu. Jucătorii au reclamat că au pierdut sume între 50 și 300 de euro. 

Unul dintre maseurii naționalei a menționat că din cameră i-a dispărut tableta pe care o avea. Administratorii hotelului verifică înregistrările video pentru a vedea care sunt vinovații. 

KAZAHSTAN – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR UPDATE. Christoph Daum a ales să facă o singură schimbare față de jocul de la Erevan. În locul lui Iasmin Latovlevici a fost ales Alin Toșca. 

PRIMA NINSOARE LA ASTANA

Rămâne fidel sistemului 4-1-4-1, cu Popa, Marin, Stanciu și Chipciu în spatele lui Florin Andone. 

Echipa de start a României:

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca – Hoban – Adi Popa, R. Marin, Stanciu, Chipciu – Stancu

Echipa probabilă a celor din Kazahstan: 

Pokatilov – Gourmet, Logvinenko, Small, Suyumbaev – Kuat, Islamkhan – Dzholchiev, Nuserbaev, Konysbaev – Kuat

Meciul Kazahstan  – România se va juca marți, 11 octombrie, de la ora 19:00. Meciul va fi în direct pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Clasament grupa E:

1. România 4p 2j 6-1 golaveraj
2. Muntenegru 4p 2j 6-1
3. Polonia 4p 2j 5-4
4. Danemarca 3p 2j 3-3
5. Kazahstan 1p 2j 2-7
6. Armenia 0p 2j 0-6

Urmează să se joace: Kazahstan – România (11 octombrie), România – Polonia (11 noiembrie), România – Danemarca (26 martie 2017), Polonia – România (10 iunie), România – Armenia (1 septembrie), Muntenegru – România (4 septembrie), România – Kazahstan (5 octombrie), Danemarca – România (8 octombrie)

 

Vremea de la Astana este una care ne duce cu gândul la Crăciun, sunt în jur de zero grade după ce a nins azi-noapte, dar meciul dintre Kazahstan și România, care va începe la ora 19:00, și care face parte din Grupa E a preliminariilor pentru Mondialul din Rusia, se va disputa în condiții total opuse. Până la ora de start a întâlnirii de pe ”Astana Stadium”, tricolorii au fost supuși unor exerciții fizice, care nu s-au derulat într-o sală special amenajată, ci chiar pe covorul unei săli imense aflată în interiorul Hotelului. ”Rixos” din Astana. Nu este pentru prima dată când staff-ul lui Daum inovează în acest sens. Sâmbătă dimineață, înaintea partidei cu Armenia, scor 0-5, tricolorii au făcut stretching chiar pe teresa din fața hotelului din Erevan. Sigur, atunci i-a ajutat și vremea, pentru că în Armenia termometrul nu a scăzut ziua sub 25 de grade pe timpul cât delegația României a stat acolo. Optimiști înaintea meciului de diseară, întreaga delegație a României s-a pozat în holul hotelului Rixos.

KAZAHSTAN – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE. LIVE STREAMING TVR 1. Christoph Daum a anunțat la conferința de presă că este sigur în privința a 8-9 dintre titulari și că abia azi va decide primul „11”.

65 de victorii, 24 de egaluri și 31 de înfrângeri a adunat până acum România în istorie în preliminariile Campionatului Mondial.

„Tricolorii” n-au pierdut în ultimele şase meciuri oficiale disputate în deplasare. Ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, în barajul pentru calificarea la Mondialul din 2014.

România s-a calificat întotdeauna la turneul final atunci când a început campania de calificare cu patru puncte după două meciuri, din momentul în care se acordă trei puncte pentru o victorie.

Toate meciurile României din preliminariile Cupei Mondiale vor fi transmise în format LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro, iar imaginile VIDEO vor fi disponibile imediat după fluierul final. După miezul nopții, meciurile vor fi transmise în premieră pe Digi Sport 1.

ECHIPELE PROBABILE:

Kazahstan: Pokatilov – Ahmetov, Malîi, Kisliţin – Beisebekov, Kuat, Mujikov, Nurgaliev, Şomko – Hijnicenko, Tagibergen. Selecţioner: Talgat Baisufinov.

România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Dr.Grigore, Toşca – Hoban – Ad.Popa, R.Marin, N.Stanciu, Chipciu – B.Stancu. Selecţioner: Christoph Daum.

Printre jucătorii care ar putea apărea în echipa de start se numără Eric Bicfalvi și Denis Alibec. Alex Maxim, care a preluat numărul 10, purtat la meciul cu Armenia de Dorin Rotariu, va fi cel mai probabil doar rezervă.

Va fi al treilea meci consecutiv pentru România în care jucătorul cu numărul 10 va fi pe bancă, lucru taxat de Gică Hagi, care crede că acest tricou trebuie purtat de un om de bază.

Kazahstan – România este azi, de la ora 19:00, în direct la TVR 1 și liveTEXT pe RomaniaTV.net

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIUL CU KAZAHSTAN ȘI NUMERELE PE CARE LE VOR PURTA TRICOLORII

1 Costel Pantilimon
2 Romario Benzar
3 Iasmin Latovlevici
4 Cosmin Moți
5 Ovidiu Hoban
6 Alin Toșca
7 Alexandru Chipciu
8 Adrian Popa
9 Florin Andone
10 Alexandru Maxim
11 Denis Alibec
12 Ciprian Tătărușanu
13 Claudiu Keșeru
14 Răzvan Marin
15 Dorin Rotariu
16 Silviu Lung
17 Eric Bicfalvi
18 Andrei Prepeliță
19 Bogdan Stancu
20 Gabriel Enache
21 Dragoș Grigore
22 Cristian Săpunaru
23 Nicolae Stanciu

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Internaţionalul român Alexandru Chipciu a participat, luni, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Kazahstan din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 şi a declarat că îşi doreşte victoria, indiferent de scorul de pe tabelă.

După victoria, scor 5-0, din Armenia, naţionala României întâlneşte Kazahstanul, la Astana, iar mijlocaşul lui Anderlecht Bruxelles este conştient că această partidă va fi mult mai dificilă decât cea cu Armenia. Meciul se va disputa pe un teren sintetic şi la o temperatură scăzută.

„Vrem să câştigăm meciul, indiferent de scor. Într-adevar, Kazahstanul a pierdut, 5-0, cu Muntenegru, deci şi noi putem câştiga la diferenţă mare, dar, sincer, nu mă intereseaza cu cât câştigăm. Ne-am adaptat destul de repede la temperatura de aici. În interiorul stadionului este mai cald decât afară.

Ţin minte că am avut un meci greu cu Aktobe, atât aici, cât şi în România. Sperăm să câştigăm, atunci am făcut egal în Kazahstan şi am câştigat pe teren propriu. Diferenţa este că vom juca pe un teren sintetic. Nu ştiu dacă dacă ne va incomoda că va fi acoperişul tras”, a spus Chipciu în cadrul conferinţei de presă.

Fostul Stelist a vorbit şi despre faptul că la naţională există mulţi jucători care evoluează sau au evoluat la Steaua, despre penalty-urile de care a beneficiat România în această campanie de calificare şi despre debutul lui Răzvan Marin la echipa naţională.

„Marea majoritate dintre noi nu l-au apucat pe Bogdan Stancu la Steaua. Cred că a fost o coincidenţă, nu cred că s-a făcut echipa după scheletul Stelei. Mă bucur că am jucat cu Lato pentru că îl ştiam bine de când am fost coechipier. Cred că, de-a lungul timpului, Steaua a dat cei mai mulţi jucători la echipa naţională.

Ar fi frumos să câştigăm meciul, nu contează dacă vom marca din penalty, fază fixă sau altă acţiune. Nu cred că am primit penalty-urile gratuit.

N-are niciun rost să mai spun eu ceva de debutul lui Răzvan Marin, a văzut toată lumea că este un jucător valoros. Mie personal îmi place foarte mult de el, acesta e tipul de jucător care ne trebuie pentru a progresa. Îi doresc să joace cât mai bine şi să ajungă la Steaua!”, a mai declarat fotbalistul de 27 de ani.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Meciul Armenia – România din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018, încheiat cu cinci goluri pentru România, difuzat în direct de TVR 1 sâmbătă, 8 octombrie, a fost lider de audienţă pe toate targeturile, cu o medie naţională de peste 1.700.000 de telespectatori.

Transmis live de la Erevan, meciul a pus TVR 1 în fruntea clasamentului audienţelor atât la nivel naţional, cât şi la nivel urban şi comercial, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Telespectatorii au avut parte de o ploaie de goluri înscrise de jucătorii români, meciul de fotbal Armenia – România încheindu-se cu scorul de 0-5.

Cu o medie naţională de peste un milion şapte sute de mii de telespectatori, TVR 1 a avut, pe durata partidei de fotbal, cu peste jumătate de milion de telespectatori mai mult decât următorul post din clasament. Mai exact, 1.709.000 de români au stat cu ochii pe meciul de sâmbătă seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 19:01-20:50, un rating mediu de 9,5% şi o cotă medie de piaţă de 21,3% la nivel naţional.

Şi în ceea ce priveşte publicul din mediul urban, TVR 1 a înregistrat, cu partida Armenia – România acelaşi loc 1, fiind urmărit de 997.000 de telespectatori (rating mediu 10,2%, share mediu 23,5%), dintre care 390.000 reprezintă targetul comercial (8,7% rating mediu, respectiv 25,9% cotă medie de piaţă).

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat la ora 20:47, când 2.351.000 de români urmăreau la TVR 1 evoluţia celor două echipe din grupa F (rating 13,1%, share 27% la nivel naţional).

Minutul cel mai urmărit de publicul urban s-a înregistrat tot la 20:47 cu 1.272.000 de telespectatori (rating 13,1%, share 27,1%), iar la nivel comercial, la ora 20:25 când 508.000 de telespectatori (rating 11,4%, share 31,8%) urmăreau încă un joc al „tricolorilor” în calificările pentru Mondial.

Marţi, 11 octombrie are loc Kazahstan – România.

TVR aminteşte că următoarea partidă a Naţionalei de fotbal a României în calificarea pentru Cupa Mondială FIFA Rusia 2016 va avea loc marţi (11 octombrie), când România va întâlni Kazahstan, tot în deplasare.

Meciul de la Astana, cu reprezentativa Kazahstanului, este primul din istoria confruntărilor directe. Echipa antrenată de Talgat Baysufinov îi aşteaptă pe români pe un teren cu gazon artificial şi cu mare încredere după rezultatul precedent, 2-2 cu Polonia. Partida Kazahstan-România va fi difuzată în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 19.00. Comentatori vor fi Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin.

Meciul Kazahstan-România va fi precedat şi urmat, la TVR 1 şi TVR HD, de Repriza a treia (de la 18:00 şi de la 21:00), ediţii moderate de Cristian Mîndru, producători Daniel Chican şi Cristian Oprean. Echipa pregăteşte analize şi comentarii, dar şi intervenţii live de la Astana. După miezul nopţii, la TVR 1 şi TVR HD, vor fi rezumatele tuturor partidelor disputate sâmbătă în grupa României şi în celelalte grupe de calificare.

Din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 mai fac parte, alături de reprezentativele României, Armeniei şi Kazahstanului, naţionalele Danemarcei, Poloniei şi Muntenegrului.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Arbitrul Manuel De Sousa va conduce la centru partida Kazahstan – România, din etapa a treia a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia, informează site-ul UEFA.

Portughezul va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Ricardo Santos şi Alvaro Mesquita, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Fabio Verssimo.

În vârstă de 41 de ani, Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa pe numele său întreg, este arbitru FIFA încă din 2006. Ultimul meci arbitrat în care au fost implicaţi şi români a fost Olympiakos – Hapoel Beer Sheva (0-0, cu Ovidiu Hoban în teren), din play-off-ul Ligii Campionilor. Centralul din Portugalia a mai condus alte patru partide în care au fost implicate echipe din România.

2009/2010, grupele Europa League: Steaua – Twente 1-1

2010/2011, play-off-ul Europa League: Manchester City – Poli Timişoara 2-0

2012/2013, turul trei preliminar al Ligii Europa, Heereveen – Rapid 4-0

2012/2013, play-off-ul Europa League: Internazionale Milano – FC Vaslui 2-2

Meciul Kazahstan – România din etapa a trei a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018 va avea loc marţi, de la ora 19:00, pe Astana Arena din Astana.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Alexandru Chipciu, mijlocaşul echipei Anderlecht, a declarat după victoria naţionalei României, scor 5-0, în deplasare, cu Armenia, că cel mai important moment al partidei a fost eliminarea din minutul 3 a lui Malakyan, care a deschis drumul tricolorilor spre o victorie facilă la Erevan.

„Nici nu mai ştiam de când nu am marcat. Nu ştiu cum mă judecă lumea. Eu nu sunt disperat să dau gol, cu toate că e bine să faci acest lucru. A fost mai puţin important că am marcat, e important că am obţinut această victorie frumoasă, care ne dă moral pentru următorul meci. Am avut ghinion cu Muntenegru. Ne-au egalat repede şi am ratat şi un penalty. Ne era mult mai bine cu acele puncte. Trebuie să recunoaştem că am avut şi puţin noroc. Ei au luat roşu şi am primit penalty după câteva minute. Ne-am făcut meciul foarte uşor. Ar fi o problemă dacă nu am intra la fel de concentraţi”, a declarat Alexandru Chipicu, la DigiSport.

Mijlocaşul lui Anderlecht a dezvăluit discuţiile pe care le-a avut cu coechipierul său polonez de la echipa belgiană, Lukasz Teodorczyk, după partida dintre Polonia şi Kazahstan, încheiată la egalitate, scor 2-2, în primul meci din preliminarii.

Nu trebuie să ne gândim că vom avea un meci uşor. Kazahstan e o echipă care în deplasare nu e aşa puternică, dar un polonez coleg cu mine la Anderlecht, care mi-a zis că le-a fost incredibil de greu. A fost egal şi Kazahstanul merita să câştige. Noi ne dorim să jucăm agresiv în fiecare meci. Credeţi că la Euro nu ne-am dorit să fim agresivi? Trebuie să fim mai realişti, chiar dacă românii îşi doresc mai mult. Trebuie să muncim şi să rămânem modeşti. Cred că am făcut astăzi vreo 3 entorse. Chiar dacă a părut uşor de la televizor, terenul arăta foarte bine, dar era foarte moale. Nu e nimic grav”, a mai spus Chipciu.

Fostul jucător al Stelei a marcat primul gol pentru naţională, într-un meci oficial, după mai mult de 3 ani. Mijlocaşul este foarte posibil să fie titular şi în meciul de la Astana, cu Kazahstan, după golul marcat cu Armenia.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Adrian Popa, autor a două goluri în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, a declarat după victoria, scor 5-0, cu Armenia, că meciul de marţi, împotriva naţionalei din Kazahstan va fi mult mai dificil, din cauza frigului şi terenului sintetic.

România a învins la Erevan, naţionala Armeniei, în etapa a doua a grupei E din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru naţionala lui Christoph Daum, din penalty, în minutul 3, fază la care mijlocaşul Malakyan a fost eliminat. Apoi, tricolorii au mai marcat de patru ori, prin Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Alexandru Chipciu.

„Scorul nu este aşa relevant pentru că noi ne-am făcut jocul uşor încă din primele minute cu acel penalty şi acea eliminare. Însă este îmbucurător că am marcat multe goluri, că nu am primit şi că am câştigat. Ei au jucat în 10. În minutul 10 noi aveam 3-0, însă cele trei puncte rămân. Mă bucur pentru Răzvan Marin, mă bucur că a înscris şi sper să o facă cât mai bine de la meci la meci.

Va fi foarte dificil cu Kazahstan. Condiţiile meteo şi terenul de acolo nu ne vor avantaja. Din câte am înţeles, ninge la Astana, la ora meciului va fi foarte frig şi terenul sintetic nu ne va ajuta foarte mult”, a spus Adrian Popa la TVR.

Partida dintre Kazahstan şi România se va disputa, marţi, 11 octombrie, de la ora 19:00, la Astana.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE. Nicolae Stanciu, mijlocaşul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat sâmbătă, după victoria din deplasare cu Armenia, scor 5-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, faptul că „tricolorii” nu trebuie să-şi piardă concentrarea după acest succes categoric.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) şi Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Este important faptul că am câştigat. Nu ştiu dacă eu aveam nevoie de gol, mă mulţumeam şi cu pasele de gol pe care le-am oferit colegilor. Eu vreau să joc bine şi să-mi ajut echipa. Nu am fost tentat să iau mingea să execut penalty-ul. Dacă nu era Bogdan Stancu pe teren, aş fi executat eu sau Cristi Săpunaru. Am zis şi după meciul cu Muntenegru că o să mai bat penalty-uri. Nu trebuie să ne hazardăm după această victorie, să ne credem mari şi tari. Ne aşteaptă un meci greu pe terenul sintetic din Kazahstan. Sper să ne obişnuim cu temperatura scăzută şi cu terenul foarte tare de acolo. Trebuie să câştigăm, pentru a avea un moral bun pentru meciul din noiembrie (n.r. – cu Polonia, pe teren propriu)”, a declarat Stanciu la finalul partidei de la Erevan, pentru DigiSport.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. Răzvan Marin, mijlocaşul care a marcat la debutul pentru echipa naţională a României în victoria cu 5-0 împotriva Armeniei, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, a declarat, sâmbătă, că este foarte mulţumit de faptul că i-a răsplătit încrederea selecţionerului Christoph Daum.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) şi Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Nu mă aşteptam să înscriu, dar toată lumea mi-a zis că o să dau gol. E un sentiment pe care nu pot să-l explic, e ceva incredibil ce mi se întâmplă. Totul a decurs foarte repede pentru mine. Am primit mingea pe 16 metri, am avut o poziţie bună şi mă bucur că am marcat. Am primit foarte multe mesaje de felicitare. Tata mi-a spus să-i dau motive să se îmbete…pentru debut şi pentru gol. Lui Gheorghe Hagi îi mulţumesc pentru că a avut încredere în mine. Îi mulţumesc şi domnului Daum, pentru că mizează pe tineri precum mine, Benzar sau Rotariu. Mă bucur că i-am răsplătit încrederea. Vreau să am cât mai multe reuşite şi să rămân aici, la echipa naţională. Mergem în Kazahstan să luăm cele trei puncte”, a declarat Răzvan Marin la finalul partidei, pentru TVR.

Adi Popa, un alt marcator al meciului de la Erevan, a spus după meci: „Ne-am făcut meciul foarte uşor de la început. Nu contează câte goluri dăm, obiectivul este să ne calificăm, să câştigăm cât mai multe meciuri. Am înţeles că la Astana ninge, terenul este artificial, iar jucătorii vor veni în faţa fanilor după o înfrângere la scor. Va fi greu. Trebuie să fim modeşti, să muncim meci de meci pentru victorie. Selecţionerul are în fiecare zi un discurs motivaţional, încearcă să scoată ce-i mai bun din noi.”

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE VIDEO ONLINE TVRChristoph Daum, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, sâmbătă, după victoria formaţiei sale în deplasare cu Armenia, scor 5-0, că este mulţumit de faptul că jucătorii şi-au menţinut un nivel foarte ridicat pe toată durata partidei, deşi adversarii erau în inferioritate.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) şi Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Echipa a început foarte motivată şi concentrată. Ştiam ce trebuie să facem. După primul gol, ne-am dezlănţuit…nu se întâmplă foarte des un astfel de scor, nu mă aşteptam. Mă bucur că am păstrat controlul şi după primul gol, că nu ne-am oprit. Armenia putea să vină peste noi şi să intre în meci. Era clar că armenii vor munci mai mult cu un jucător mai puţin pe teren. Am încercat să-i ţin pe jucători activi, să alerge, să paseze, nu doar să menţină scorul.

Am făcut foarte multe schimbări în echipă, inclusiv sistemul. Ne-am creat multe ocazii şi mă bucur foarte mult, mai ales pentru jucătorii tineri. Echipa naţională trebuie să fie un exemplu pentru alte echipe din acest punct de vedere. Răzvan Marin are multă calitate, a fost un prim pas pentru el. Nu contează dacă va fi titular în meciul următor. Şi Rotariu a intrat foarte bine, a alergat foarte mult, a pasat. Sunt mândru că am la dispoziţie astfel de jucători, care trebuie să se dezvolte.

Trebuie să demonstrăm în Kazahstan că am făcut un progres, să fim mai buni de la meci la meci. Cu 7 puncte am fi pe drumul cel bun. Este o grupă foarte dificilă şi este important să fim în cea mai bună formă, din punct de vedere psihic şi fizic. Kazahstan va încerca să refacă blazonul, după un 0-5, va fi mai greu.

Am spus că sunt patru echipe foarte puternice în această grupă, România este una dintre aceste echipe, şi va fi foarte greu să ne calificăm de pe primul loc. Dar calificarea este obiectivul, care se poate obţine şi de pe locul doi. Calificarea se va juca până la ultimul meci, în Danemarca. Oricare dintre aceste patru echipe pot câştiga în deplasare”, a declarat Christoph Daum la finalul partidei, pentru TVR.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE VIDEO ONLINE TVR Alexandru Chipciu, unul dintre marcatorii României a declarat după meci: „Nu ne gândeam înainte că o să batem cu 5-0. Am fost concentraţi pe tot parcursul jocului, ne-am făcut treaba. Am auzit că o să ningă în Kazahstan, cred că o să fie greu. Nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm mereu. Oricum şi terenul de la Cluj mi s-a părut greu, era moale şi se rupea extrem de uşor”.

UPDATE / 11:30 / Înaintea antrenamentului din această dimineață, tricolorii s-au fotografiat în holul hotelului Rixos din Astana.

UPDATE / 10:30 / Organizatorii au anunțat că la partida din această seară se vor afla în tribune maximum 15.000 de spectatori. De asemenea, aceștia au decis să dea drumul instalației de încălzire. Astfel, la ora meciului, deși afară va fi o temperatură la limita înghețului, în interiorul stadionului vor fi 10-15 grade Celsius.

UPDATE / 9:00 /  La ședința tehnică din această dimineață s-a stabilit în ce echipament vor evolua cele două formații.

Marți, 11 octombrie, de la ora locală 22:00 (19:00 ora României), la Astana, reprezentativa României întâlnește Kazahstanul într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

Selecționerul Christoph Daum va miza la acest joc pe 23 de jucători, pe lista oficială fiind o singură modificare față de partida precedentă, câștigată la Erevan cu scorul de 5-0: Alexandru Maxim în locul lui Valerică Găman.

Tricolorii și-au ales numerele de pe tricou pentru partida din Kazahstan

1 Costel Pantilimon
2 Romario Benzar
3 Iasmin Latovlevici
4 Cosmin Moți
5 Ovidiu Hoban
6 Alin Toșca
7 Alexandru Chipciu
8 Adrian Popa
9 Florin Andone
10 Alexandru Maxim
11 Denis Alibec
12 Ciprian Tătărușanu
13 Claudiu Keșeru
14 Răzvan Marin
15 Dorin Rotariu
16 Silviu Lung
17 Eric Bicfalvi
18 Andrei Prepeliță
19 Bogdan Stancu
20 Gabriel Enache
21 Dragoș Grigore
22 Cristian Săpunaru
23 Nicolae Stanciu 

65 de victorii, 24 de remize și 31 de eșecuri a strâns până acum selecționata României în istoria meciurilor de calificare la Campionatul Mondial

6 meciuri oficiale consecutive în deplasare fără înfrângere a strâns echipa națională: ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, la barajul pentru CM 2014

STATISTICA ţine cu noi

De când pentru o victorie se acordă trei puncte, echipa națională a României s-a calificat de fiecare dată în turneele finale atunci când a început preliminariile cu o remiză și un succes. În primele două meciuri pe care le-a disputat în campania de calificare în Cupa Mondială – Rusia 2018, tricolorii au bifat un rezultat de egalitate (1-1 cu Muntenegru, la Cluj-Napoca) și o victorie (5-0 cu Armenia, la Erevan).

Până la actualele preliminarii, de trei ori s-a întâmplat ca România să acumuleze patru puncte în primele două partide.

Cum a început România preliminariile în care pentru o victorie s-au acordat trei puncte

Preliminariile CE 1996: România – Azerbaidjan 3-0, Franța – România 0-0 / 4 puncte
România a terminat pe locul 1 și s-a calificat în turneul final.

Preliminariile CM 1998: România – Lituania 3-0, Islanda – România 0-4 / 6 puncte
România a terminat pe locul 1 și s-a calificat în turneul final.

Preliminariile CE 2000: România – Liechtenstein 7-0, Portugalia – România 0-1 / 6 puncte
România a terminat pe locul 1 și s-a calificat în turneul final.

Preliminariile CM 2002: România – Lituania 1-0, Italia – România 3-0 / 3 puncte
România a terminat pe locul 2 și s-a calificat în play-off.

Preliminariile CE 2004: Bosnia-Herțegovina – România 0-3, România – Norvegia 0-1 / 3 puncte
România a terminat pe locul 3.

Preliminariile CM 2006: România – Finlanda 2-1, România – Macedonia 2-1 / 6 puncte
România a terminat pe locul 3.

Preliminariile CE 2008: România – Bulgaria 2-2, Albania – România 0-2 / 4 puncte
România a terminat pe locul 1 și s-a calificat în turneul final.

Preliminariile CM 2010: România – Lituania 0-3, Insulele Feroe – România 0-1 / 3 puncte
România a terminat pe locul 5.

Preliminariile CE 2012: România – Albania 1-1, Belarus – România 0-0 / 2 puncte
România a terminat pe locul 3.

Preliminariile CM 2014: Estonia – România 0-2, România – Andorra 4-0 / 6 puncte
România a terminat pe locul 2 și s-a calificat în play-off.

Preliminariile CE 2016: Grecia – România 0-1, România – Ungaria 1-1 / 4 puncte
România a terminat pe locul 2 și s-a calificat în turneul final.

Preliminariile CM 2018: România – Muntenegru 1-1, Armenia – România 0-5 / 4 puncte

Armenia – România LIVE VIDEO ONLINE TVR

ARMENIA – ROMÂNIA 0-5

Muntenegru – Kazahstan 5-0!!! 

Min. 59: Gol şi Chipciu!

Min. 28: GOOL Stanciu, 0-4 după o gafă a portarului armean

Au marcat: B. Stancu 4′ -pen., Ad. Popa 10′, R. Marin 12′

In celalalt meci al grupei, Muntenegru – Kazahstan 1-0. Polonia – Danemarca începe de la 21.45.

Echipa de start a României: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Latovlevici – Hoban – Adi Popa, Stanciu, R. Marin, Chipciu – B. Stancu.

Naționala de fotbal a României va disputa diseară, la Erevan, de la ora 19:00, contra Armeniei, al doilea meci din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia 2018.

ARMENIA-ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. LIVE STREAMING


Pentru a păstra șanse reale în lupta pentru calificare, tricolorii trebuie să obțină minimum patru puncte din ”dubla” cu Armenia și cu Kazahstan. Al doilea meci se va disputa marți, 11 octombrie, tot de la ora 19:00, dar pe ”Astana Arena”.

Revenind la meciul din seara aceasta, Christoph Daum se află într-o situaţie ingrată, din cauza accidentărilor. Astfel, după Chiricheş (accidentat la acţiunea cu Muntenegru), Filip şi Latovlevici au devenit şi ei în această săptămână indisponibili. Dar veştile proaste nu s-au oprit aici, pentru că la şedinţa de pregătire de vineri şi Alex Maxim s-a accidentat.

Această pierdere este una foarte importantă, în condiţiile în care selecţionerul german a lucrat toată săptămâna cu gândul că mijlocaşul lui Stuttgart va fi titular. Asta în ciuda faptului că sportivul a acuzat mici probleme încă de la venirea la lot.

Rămas fără Maxim, Daum s-a văzut nevoit să improvizeze, astfel că la antrenamentul oficial Răzvan Marin a fost trimis în formula exersată. Acesta ar putea fi titular în premieră la Erevan.
Flancul stâng va fi asigurat, după ce a exersat selecţionerul, de căpitanul Stelei, Toşca, în timp ce singura necunoscută pare a fi cea legată de atacant. Alibec şi Florin Andone au fost folosiţi alternativ, decizia finală în privinţa titularului urmând a fi luată cel mai probabil la ședința tehnică dinaintea partidei.

Echipele probabile

Armenia (4-4-2): Beglarian – Hovhanisian, Haroian, Mkoian, Andonian – Hairapetian, Ozbiliz, Manoian, Malakian – Kadimian, Pizzelli
Selecționer: Varujan Sukiasian

ROMÂNIA: (4-2-3-1): Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Toşca – Ov. Hoban, Marin – Chipciu, Stanciu, Stancu – Fl. Andone
Selecționer: Christoph Daum

Arbitru: Vladislav Bezborodov (Rusia)

GRUPA E

S-a jucat: România – Muntenegru 1-1 (Popa 85 / Jovetić 87)

 

Se vor mai disputa:

2016
Kazahstan – România (11 octombrie), România – Polonia (11 noiembrie),

2017
România – Danemarca (26 martie), Polonia – România (10 iunie), România – Armenia (1 septembrie), Muntenegru – România (4 septembrie), România – Kazahstan (5 octombrie), Danemarca – România (8 octombrie)

ARMENIA-ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. LIVE STREAMING. Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că rezultatul este cel mai important în meciul cu Armenia, dar a avertizat că lumea nu trebuie să se aştepte la prea multe de la „tricolori”.

ARMENIA-ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. LIVE STREAMING

„Mereu încercăm ceva nou, aţi văzut că am chemat jucători noi, am urmărit jucătorii, dar nu cred că a fost vreo greşeală în primul 11 împotriva Muntenegrului. Puteam câştiga cu acea echipă de start. Am făcut totul bine, ne-a lipsit doar norocul şi felul în care a jucat echipa în repriza a doua a fost excelent. Este ceea ce pot face în acest moment. Nu vă aşteptaţi la prea mult. Este valabil şi pentru mâine. Nu vă aşteptaţi la prea multe. Aveţi răbdare” , a spus Daum, conform dolce-sport.ro.

Tehnicianul german a afirmat că nimic nu s-a schimbat de la meciul cu Muntenegru, doar că acum ştie mai multe despre problemele naţionalei: „Motivaţia e la fel. Sunt în continuare motivat, provocarea este aceeaşi şi dificultăţile sunt aceleaşi. Nimic nu s-a schimbat, doar că acum ştiu puţin mai multe despre problemele pe care le avem. Nu este o diferenţă mare. Încercăm să dezvoltăm aceşti jucători, această echipă, o nouă structură în fotbalul românesc, dar în acelaşi timp să obţinem şi cele mai bune rezultate. Rezultatul este cel mai important în fotbal şi toată lumea se va uita doar la rezultate. Şi acum trebuie să căutăm acest lucru, să obţinem cel mai bun rezultat în următorul meci”.

Mijlocaşul Alexandru Maxim nu a participat la antrenamentul din această după-amiază, jucătorul luând loc pe banca de rezerve cu gheaţă la picior. El are şanse minime să evolueze în partida cu Armenia.

ARMENIA-ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. LIVE STREAMING Tricolorii au făcut cunoștință cu gazonul de pe Stadionul Republican „Vazgen Sargsyan”. Fotbaliștii români au efectuat o ședință de pregătire de 75 de minute în cadrul căruia s-au pus la punct ultimele detalii înaintea duelului de mâine seară.

Antrenamentul a fost precedat de conferința de presă la care au participat selecționerul Christoph Daum și fundașul Dragoș Grigore. Christoph Daum a prefațat meciul: „Armenia este o echipă foarte bine organizată, care a pierdut greu în Danemarca. Am urmărit partida respectivă și știu că nu ne va fi ușor mâine seară. Armenii puteau obține un punct în meciul respectiv, au avut o mare ocazie în finalul meciului. Niciun antrenor nu va spune că echipa lui este favorită, nu o voi face nici eu. Important este ce se va întâmpla, iar eu îmi doresc să obținem maximum de la această partidă”.

Dragoș Grigore a declarat: „Contează mai puțin ce echipă este favorită, noi ne-am luat toate măsurile pentru a câștiga această partidă”.

România întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, la Erevan, reprezentativa Armeniei, în etapa a doua a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din Rusia. După trei zile, de la aceeaşi oră, tricolorii vor evolua la Astana, cu Kazahstan, în al treilea meci al Grupei E.

ARMENIA-ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR. LIVE STREAMING. Naţionala de fotbal a României nu a pierdut până în prezent niciun meci disputat la 8 octombrie, dată la care, în acest an, întâlneşte echipa Armeniei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Potrivit frf.ro, echipa naţională a disputat şapte partide la 8 octombrie. Primul joc a fost în 1946, la Tirana, contra Bulgariei, scor 2-2, în Cupa Balcanică. Ultimul, anul trecut, tot un rezultat de egalitate, cu Finlanda, extrem de important în ierarhia grupei din care tricolorii s-au calificat la Euro-2016. Hoban a adus un punct pe final de meci, ceea ce însemna că o victorie în ultima etapă, în Feroe, ducea România la un nou turneu final după o pauză de opt ani.

Rezultatele obţinute de România în meciurile disputate la 8 octombrie:

1946, Tirana | Bulgaria – România 2-2, Cupa Balcanică

1950, Bucureşti | România – Albania 6-0, meci amical

1961, Bucureşti | România – Turcia 4-0, meci amical

1986, Ramat Gan | Israel – România 2-4, meci amical

1994, Saint-Étienne | Franţa – România 0-0, preliminarii CE

2005, Helsinki | Finlanda – România 0-1, preliminarii CM

2015, Bucureşti | România – Finlanda 1-1, preliminarii CE.

Naţionala României a avut-o ca adversară pe Armenia de trei ori, înregistrând două victorii şi o remiză: 17 noiembrie 2004, Erevan – Armenia – România 1-1, preliminarii CM; 8 iunie 2005, Constanţa – România – Armenia 3-0, preliminarii CM; 28 februarie 2006, Nicosia – Armenia – România 0-2, meci amical.

Naţionala României întâlneşte Armenia, sâmbătă, de la ora 19.00, la Erevan, în grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018. Tricolorii au plecat în Armenia vineri dimineaţă.

 

Grupa A: Olanda, Franța, Suedia, Bulgaria, Belarus, Luxemburg

► 6 septembrie 2016: Belarus – Franța 0-0, Bulgaria – Luxemburg 4-3 (Rangelov 16, Marcelinho 65, Popov 79, Tonev 90+2 / Joachim 60, 62, Bohnert 90+1), Suedia – Olanda 1-1 (Berg 43 / Sneijder 67)
► 7 octombrie 2016: Franța – Bulgaria 4-1 (Gameiro 23, 59, Payet 26, Griezmann 38 / Alexandrov 6-pen.), Luxemburg – Suedia 0-1 (Lustig 58), Olanda – Belarus 4-1(Promes 15, 31, Klaassen 56, Janssen 64 / Rios 47)
► 10 octombrie 2016: Belarus – Luxemburg, Olanda – Franța, Suedia – Bulgaria (ora 21:45)
► 13 noiembrie 2016: Bulgaria – Belarus, Luxemburg – Olanda (ora 19:00), Franța – Suedia (ora 21:45)
► 25 martie 2017: Suedia – Belarus (ora 19:00), Bulgaria – Olanda, Luxemburg – Franța (ora 21:45)
► 9 iunie 2017: Belarus – Bulgaria, Olanda – Luxemburg, Suedia – Franța (ora 21:45)
► 31 august 2017: Bulgaria – Suedia, Franța – Olanda, Luxemburg – Belarus (ora 21:45)
► 3 septembrie 2017: Belarus – Suedia, Olanda – Bulgaria (ora 19:00), Franța – Luxemburg (ora 21:45)
► 7 octombrie 2017: Suedia – Luxemburg (ora 19:00), Belarus – Olanda, Bulgaria – Franța (ora 21:45)
► 10 octombrie 2017: Franța – Belarus, Luxemburg – Bulgaria, Olanda – Suedia (ora 21:45)

Olanda 2 1 1 0 5-2 4
Franța 2 1 1 0 4-1 4
Suedia 2 1 1 0 2-1 4
Bulgaria 2 1 0 1 5-7 3
Luxemburg 2 0 0 2 3-5 0
Belarus 2 0 1 1 1-4 1
           

Grupa B: Portugalia, Elveția, Ungaria, Feroe, Letonia, Andorra

► 6 septembrie 2016: Andorra – Letonia 0-1 (Šabala 48), Feroe – Ungaria 0-0, Elveția – Portugalia 2-0 (Embolo 24, Mehmedi 30)
► 7 octombrie 2016: Ungaria – Elveția 2-3 (Szalai 53, 72 / Seferović 51, Rodríguez 67, Stocker 90), Letonia – Feroe 0-2 (Nattestad 19, Edmundsson 70), Portugalia – Andorra 6-0 (Ronaldo 2, 4, 47, 68, João Cancelo 44, André Silva 86)
► 10 octombrie 2016: Belarus – Luxemburg, Olanda – Franța, Suedia – Bulgaria (ora 21:45)
► 13 noiembrie 2015: Ungaria – Andorra (ora 19:00), Portugalia – Letonia, Elveția – Feroe (ora 21:45)
► 25 martie 2017: Andorra – Feroe, Elveția – Letonia (ora 19:00), Portugalia – Ungaria (ora 21:45)
► 9 iunie 2017: Andorra – Ungaria, Feroe – Elveția, Letonia – Portugalia (ora 21:45)
► 31 august 2017: Ungaria – Letonia, Portugalia – Feroe, Elveția – Andorra (ora 21:45)
► 3 septembrie 2017: Feroe – Andorra (ora 19:00), Ungaria – Portugalia, Letonia – Elveția (ora 21:45)
► 7 octombrie 2017: Feroe – Letonia (ora 19:00), Andorra – Portugalia, Elveția – Ungaria (ora 21:45)
► 10 octombrie 2017: Ungaria – Feroe, Letonia – Andorra, Portugalia – Elveția (ora 21:45)

Elveția 2 2 0 0 5-2 6
Feroe 2 1 1 0 2-0 4
Portugalia 2 1 0 1 6-2 3
Letonia 2 1 0 1 1-2 3
Ungaria 2 0 1 1 2-3 1
Andorra 2 0 0 2 0-7 0
           

Grupa C: Germania, Cehia, Irlanda de Nord, Norvegia, Azerbaijan, San Marino

► 4 septembrie 2016: San Marino – Azerbaijan 0-1 (R. Gurbanov 45), Cehia – Irlanda de Nord 0-0, Norvegia – Germania 0-3 (Müller 15, 60, Kimmich 45)
► 8 octombrie 2016: Azerbaijan – Norvegia (ora 19:00), Germania – Cehia, Irlanda de Nord – San Marino (ora 21:45)
► 11 octombrie 2016: Cehia – Azerbaijan, Germania – Irlanda de Nord, Norvegia – San Marino (ora 21:45)
► 11 noiembrie 2016: Cehia – Norvegia, Irlanda de Nord – Azerbaijan, San Marino – Germania (ora 21:45)
► 26 martie 2017: Azerbaijan – Germania, San Marino – Cehia (ora 19:00), Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21:45)
► 10 iunie 2017: Azerbaijan – Irlanda de Nord (ora 19:00), Germania – San Marino, Norvegia – Cehia (ora 21:45)
► 1 septembrie 2017: Cehia – Germania, Norvegia – Azerbaijan, San Marino – Irlanda de Nord (ora 21:45)
► 4 septembrie 2017: Azerbaijan – San Marino (ora 19:00), Germania – Norvegia, Irlanda de Nord – Cehia (ora 21:45)
► 5 octombrie 2017: Azerbaijan – Cehia (ora 19:00), Irlanda de Nord – Germania, San Marino – Norvegia (ora 21:45)
► 8 octombrie 2017: Cehia – San Marino, Germania – Azerbaijan, Norvegia – Irlanda de Nord (ora 21:45)

Germania 1 1 0 0 3-0 3
Azerbaijan 1 1 0 0 1-0 3
Cehia 1 0 1 0 0-0 1
Irlanda de Nord 1 0 1 0 0-0 1
San Marino 1 0 0 1 0-1 0
Norvegia 1 0 0 1 0-3 0

Grupa D: Țara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda, Moldova, Georgia

► 5 septembrie 2016: Georgia – Austria 1-2 (Ananidze 78 / Hinteregger 16, Janko 42), Serbia – Irlanda 2-2 (Kostić 62, Tadić 69-pen. / Hendrick 3, Murphy 81), Țara Galilor – Moldova 4-0 (Vokes 38, Allen 44, Bale 51, 90+5-pen.)
► 6 octombrie 2016: Austria – Țara Galilor 2-2 (Arnautović 28, 48 / Allen 22, Wimmer 45+1-autogol), Moldova – Serbia 0-3 (Kostić 19, Ivanović 37, Tadić 60), Irlanda – Georgia 1-0 (Coleman 56)
► 9 octombrie 2016: Țara Galilor – Georgia (ora 19:00), Moldova – Irlanda, Serbia – Austria (ora 21:45)
► 12 noiembrie 2016: Austria – Irlanda, Georgia – Moldova (ora 19:00), Țara Galilor – Serbia (ora 21:45)
► 24 martie 2017: Georgia – Serbia (ora 19:00), Austria – Moldova, Irlanda – Țara Galilor (ora 21:45)
► 11 iunie 2017: Moldova – Georgia, Irlanda – Austria (ora 19:00), Serbia – Țara Galilor (ora 21:45)
► 2 septembrie 2017: Georgia – Irlanda, Serbia – Moldova (ora 19:00), Țara Galilor – Austria (ora 21:45)
► 5 septembrie 2017: Austria – Georgia, Moldova – Țara Galilor, Irlanda – Serbia (ora 21:45)
► 6 octombrie 2017: Georgia – Țara Galilor (ora 19:00), Austria – Serbia, Irlanda – Moldova (ora 21:45)
► 9 octombrie 2017: Moldova – Austria, Serbia – Georgia, Țara Galilor – Irlanda (ora 21:45)

Țara Galilor 2 1 1 0 6-2 4
Serbia 2 1 1 0 5-2 4
Austria 2 1 1 0 4-3 4
Irlanda 2 1 1 0 3-2 4
Georgia 2 0 0 2 1-3 0
Moldova 2 0 0 2 0-7 0

Grupa E: România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan

► 4 septembrie 2016: Danemarca – Armenia 1-0 (Eriksen 17), Kazahstan – Polonia 2-2 (Khizhnichenko 51, 58 / Kapustka 9, Lewandowski 35-pen.), România – Muntenegru 1-1 (Popa 85 / Jovetić 87)
► 8 octombrie 2016: Armenia – România, Muntenegru – Kazahstan (ora 19:00), Polonia – Danemarca (ora 21:45)
► 11 octombrie 2016: Kazahstan – România (ora 19:00), Danemarca – Muntenegru, Polonia – Armenia (ora 21:45)
► 11 noiembrie 2016: Armenia – Muntenegru (ora 19:00), Danemarca – Kazahstan, România – Polonia (ora 21:45)
► 26 martie 2017: Armenia – Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru – Polonia, România – Danemarca (ora 21:45)
► 10 iunie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – Armenia, Polonia – România (ora 21:45)
► 1 septembrie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Danemarca – Polonia, România – Armenia (ora 21:45)
► 4 septembrie 2017: Armenia – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – România, Polonia – Kazahstan (ora 21:45)
► 5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, România – Kazahstan (ora 21:45)
► 8 octombrie 2017: Danemarca – România, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00)

Danemarca 1 1 0 0 1-0 3
Polonia 1 0 1 0 2-2 1
Kazahstan 1 0 1 0 2-2 1
Muntenegru 1 0 1 0 1-1 1
ROMÂNIA 1 0 1 0 1-1 1
Armenia 1 0 0 1 0-1 0

Grupa F: Anglia, Slovacia, Scoția, Slovenia, Lituania, Malta

► 4 septembrie 2016: Lituania – Slovenia 2-2 (Černych 32, Slivka 34 / Krhin 77, Cesar 90+3), Slovacia – Anglia 0-1 (Lallana 90+5), Malta – Scoția 1-5 (Effiong 14 / Snodgrass 10, 61-pen., 85, C. Martin 53, S. Fletcher 78)
► 8 octombrie 2016: Anglia – Malta (ora 19:00), Scoția – Lituania, Slovenia – Slovacia (ora 21:45)
► 11 octombrie 2016: Lituania – Malta, Slovacia – Scoția, Slovenia – Anglia (ora 21:45)
► 11 noiembrie 2016: Anglia – Scoția, Malta – Slovenia, Slovacia – Lituania (ora 21:45)
► 26 martie 2017: Anglia – Lituania (ora 19:00), Malta – Slovacia, Scoția – Slovenia (ora 21:45)
► 10 iunie 2017: Scoția – Anglia, Slovenia – Malta (ora 19:00), Lituania – Slovacia (ora 21:45)
► 1 septembrie 2017: Lituania – Scoția, Malta – Anglia, Slovacia – Slovenia (ora 21:45)
► 4 septembrie 2017: Anglia – Slovacia, Scoția – Malta, Slovenia – Lituania (ora 21:45)
► 5 octombrie 2017: Anglia – Slovenia, Malta – Lituania, Scoția – Slovacia (ora 21:45)
► 8 octombrie 2017: Lituania – Anglia, Slovacia – Malta, Slovenia – Scoția (ora 19:00)

Scoția 1 1 0 0 5-1 3
Anglia 1 1 0 0 1-0 3
Slovenia 1 0 1 0 2-2 1
Lituania 1 0 1 0 2-2 1
Slovacia 1 0 0 1 0-1 0
Malta 1 0 0 1 1-5 0

Grupa G: Spania, Italia, Albania, Israel, Macedonia, Liechtenstein

► 5 septembrie 2016: Albania – Macedonia 2-1 (Sadiku 9, Balaj 89 / Alioski 51), Israel – Italia 1-3 (Ben Chaim 35 / Pellè 14, Candreva 31-pen., Immobile 83), Spania – Liechtenstein 8-0 (Diego Costa 10, 66, Sergi Roberto 5, Silva 59, 90+1, Vitolo 60, Morata 82, 83)
► 6 octombrie 2016: Macedonia – Israel 1-2 (Nestorovski 63 / Hemed 25, Ben Chaim 43), Italia – Spania 1-1 (De Rossi 82-pen. / Vitolo 55), Liechtenstein – Albania 0-2(Jehle 12-autogol, Balaj 71)
► 9 octombrie 2016: Israel – Liechtenstein (ora 19:00), Albania – Spania, Macedonia – Italia (ora 21:45)
► 12 noiembrie 2016: Albania – Israel, Liechtenstein – Italia, Spania – Macedonia (ora 21:45)
► 24 martie 2017: Italia – Albania, Liechtenstein – Macedonia, Spania – Israel (ora 21:45)
► 11 iunie 2017: Macedonia – Spania, Israel – Albania, Italia – Liechtenstein (ora 21:45)
► 2 septembrie 2017: Albania – Liechtenstein (ora 19:00), israel – Macedonia, Spania – Italia (ora 21:45)
► 5 septembrie 2017: Macedonia – Albania, Italia – Israel, Liechtenstein – Spania (ora 21:45)
► 6 octombrie 2017: Italia – Macedonia, Liechtenstein – Israel, Spania – Albania (ora 21:45)
► 9 octombrie 2017: Albania – Italia, Macedonia – Liechtenstein, Israel – Spania (ora 21:45)

Albania 2 2 0 0 4-1 6
Spania 2 1 1 0 9-1 4
Italia 2 1 1 0 4-2 4
Israel 2 1 0 1 3-4 3
Macedonia 2 0 0 2 2-4 0
Liechtenstein 2 0 0 2 0-10 0

Grupa H: Belgia, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Estonia, Cipru, Gibraltar

► 6 septembrie 2016: Bosnia-Herțegovina – Estonia 5-0 (Spahić 7, 90+2, Džeko 23-pen., Medunjanin 71, Ibišević 83), Cipru – Belgia 0-3 (R. Lukaku 13, 61, Carrasco 81),Gibraltar – Grecia 1-4 (Walker 26 / Mitroglou 10, Wiseman 44-autogol, Torosidis 45+2, Fortounis 45)
► 7 octombrie 2016: Estonia – Gibraltar 4-0 (Käit 47, 70, Vassiljev 52, Mošnikov 88), Belgia – Bosnia-Herțegovina 4-0 (Spahić 26-autogol, Hazard 29, Alderweireld 60, R. Lukaku 79), Grecia – Cipru 2-0 (Mitroglou 12, Mantalos 42)
► 10 octombrie 2016: Bosnia-Herțegovina – Cipru, Estonia – Grecia, Gibraltar – Belgia (ora 21:45)
► 13 noiembrie 2016: Cipru – Gibraltar (ora 19:00), Belgia – Estonia, Grecia – Bosnia-Herțegovina (ora 21:45)
► 25 martie 2017: Cipru – Estonia, Bosnia-Herțegovina – Gibraltar (ora 19:00), Belgia – Grecia (ora 21:45)
► 9 iunie 2017: Bosnia-Herțegovina – Grecia, Estonia – Belgia, Gibraltar – Cipru (ora 21:45)
► 31 august 2017: , Belgia – Gibraltar, Cipru – Bosnia-Herțegovina, Grecia – Estonia (ora 21:45)
► 3 septembrie 2017: Estonia – Cipru (ora 19:00), Grecia – Belgia, Gibraltar – Bosnia-Herțegovina (ora 21:45)
► 7 octombrie 2017: Gibraltar – Estonia, Bosnia-Herțegovina – Belgia (ora 19:00), Cipru – Grecia (ora 21:45)
► 10 octombrie 2017: Grecia – Gibraltar, Belgia – Cipru, Estonia – Bosnia-Herțegovina (ora 21:45)

Belgia 2 2 0 0 7-0 6
Grecia 2 2 0 0 6-1 6
Bosnia-Herțegovina 2 1 0 1 5-4 3
Cipru 2 0 0 2 0-5 0
Gibraltar 2 0 0 2 1-8 0
Estonia 2 0 0 2 0-9 0
           

Grupa I: Croația, Islanda, Ucraina, Turcia, Finlanda, Kosovo

► 5 septembrie 2016: Croația – Turcia 1-1 (Rakitić 44-pen. / Hakan Çalhanoğlu 45+3), Ucraina – Islanda 1-1 (Yarmolenko 41 / Finnbogason 6), Finlanda – Kosovo 1-1(Arajuuri 18 / V. Berisha 60-pen.)
► 6 octombrie 2016: Islanda – Finlanda 3-2 (Árnason 37, Finnbogason 90+1, R. Sigurdsson 90+6 / Pukki 21, Lod 39), Turcia – Ucraina 2-2 (Ozan Tufan 45+1, Hakan Çalhanoğlu 81-pen. / Yarmolenko 24-pen., Kravets 27), Kosovo – Croația 0-6 (Mandžukić 6, 24, 35, Mitrović 68, Perišić 83, N. Kalinić 90+2)
► 9 octombrie 2016: Finlanda – Croația, Ucraina – Kosovo (ora 19:00), Islanda – Turcia (ora 21:45)
► 12 noiembrie 2016: Croația – Islanda (ora 19:00), Ucraina – Finlanda, Turcia – Kosovo (ora 21:45)
► 24 martie 2017: Kosovo – Islanda, Croația – Ucraina, Turcia – Finlanda (ora 21:45)
► 11 iunie 2017: Finlanda – Ucraina (ora 19:00), Islanda – Croația, Kosovo – Turcia (ora 21:45)
► 2 septembrie 2017: Finlanda – Islanda (ora 19:00), Ucraina – Turcia, Croația – Kosovo (ora 21:45)
► 5 septembrie 2017: Kosovo – Finlanda, Islanda – Ucraina, Turcia – Croația (ora 21:45)
► 6 octombrie 2017: Croația – Finlanda, Turcia – Islanda, Kosovo – Ucraina (ora 21:45)
► 9 octombrie 2017: Islanda – Kosovo, Finlanda – Turcia, Ucraina – Croația (ora 21:45)

Croația 2 1 1 0 7-1 4
Islanda 2 1 1 0 4-3 4
Turcia 2 0 2 0 3-3 2
Ucraina 2 0 2 0 3-3 2
Finlanda 2 0 1 1 3-4 1
Kosovo 2 0 1 1 1-7 1
 
ROMANIA – MUNTENEGRU 1-1, Stanciu a ratat penalty
 
Reprezentativele României şi Muntenegrului sunt la egalitate, scor 1-1, pe Cluj Arena, în prima etapă a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018, zona Europa, Jovetici înscriind pentru oaspeţi la doar două minute după golul tricolorilor. 

Selecționerul Christoph Daum nu e mulțumit de rezultatul din meciul cu Muntenegru, scor 1-1. Acesta explică și cine trebuia de fapt să execute penaltyul din prelungiri.

„Nu sunt mulțumit. Am avut șansa să câștigăm acest meci. Sincer chiar meritam după ce am jucat în a doua repriză, când am controlat meciul.

Mi-a plăcut Romario Benzar cu ce-a făcut acolo pe partea dreaptă, la fel Hoban, iar Bicfalvi a muncit mult pentru echipă.

Cred că am fi putut trata altfel unele situații și puteam scoate mai multe. Am muncit bine, dar n-am câștigat. Cel care trebuia să execute era Stancu, dar a fost înlocuit. Al doilea era Săpunaru, dar el era lovit.

Așa a bătut Stanciu. Dar nu era garantat că și ei marcau. Nu am de ce să fiu supărat pe el. Știam că prima repriză va fi mai grea, din acest motiv l-am introdus pe Popa abia în a doua repriză, când putea surprinde cu viteza.

Am pierdut două puncte, dar mai sunt 9 finale. Totul e deschis, calificarea nu poate fi pierdută după un meci”, a declara Christoph Daum la Digi Spor.

ROMANIA MUNTENEGRU 1-1 LIVE TEXT

Min. 90+7: Stanciu a ratat un penalty acordat după un fault la Keşeru. Stanciu a tras peste poartă!

Min. 87: GOL MUNTENEGRU! A marcat JOVETIC, cu capul, după o lovitură liberă! ROMANIA – MUNTENEGRU 1-1!

Min. 85: GOL ROMANIA! A marcat AD. POPA, după o acţiune a lui Stanciu! ROMANIA – MUNTENEGRU 1-0!

Min. 60: Lovitură liberă periculoasă executată de Stanciu, paradă a portarului muntenegrean.

Min. 55: Stanciu, cu un şu peste şi un luft, cel mai periculos jucător al României.

MIN. 45: ROMANIA – MUNTENEGRU 0-0 la pauză.

MIN. 30: Meci echilibrat, cu o uşoară dominare a oaspeţilor.

MIN. 21: Florin Andone, ocazie URIAŞĂ, respinge portarul Muntenegrean.

Min. 7: Săpunaru trage din unghi, mingea lovește plasa laterală, primul şut al României spre poarta adversă.

Min. 5: MARE OCAZIE MUNTENEGRU! Beqiraj scapă singur spre poartă, încearcă să-l depășească pe Pantilimon, dar portarul nostru iese excelent și respinge. 

Meciul naţionalei României cu Muntenegru, primul pentru tricolori în grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018, zona Europa, dar şi cu germanul Christoph Daum la conducerea tehnică, a început, duminică seară, pe Cluj Arena.

În tribune se află aproximativ 20.000 de spectatori. La partida cu Muntenegru, căpitanul naţionalei României este fundaşul Dragoş Grigore.

ROMANIA: Pantilimon – Benzar, Moţi, D. Grigore, St. Filip – Săpunaru, Hoban, Bicfalvi (76 Ad. Popa) – Stanciu – B. Stancu (90 Keşeru), Fl. Andone (70 Torje)

MUNTENEGRU: Bozovic – Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic – Marusic, Vesovic (80 Kojasevic), Scekic, Bakic (Mugosa 68) – Jovetic – Beciraj (90 Nikolic).

În celelate meciuri din GRUPA E: Danemarca – Armenia 1-0 (Eriksen 17) şi Kazahstan – Polonia 2-2 (Khizhnichenko 52, 58 /Kapustka 9, Lewandowski 35p).

Clasamentul grupei:

1. Danemarca 3
2. Polonia 1
3. Kazakhstan 1
4. România 1
5. Muntenegru 1
6. Armenia 0