Klaus Iohannis: PSD legiferează foarte prost. Într-un singur an, peste 25 de legi neconstituţionale

Klaus Iohannis acuză PSD de incompetenţă politică. Şeful statului arată că, din peste 30 de legi votate de majoritatea PSD-ALDE în parlament, 25 au fost declarate neconstituţionale la CCR.

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 12:33
Klaus Iohannis: PSD legiferează foarte prost. Într-un singur an, peste 25 de legi neconstituţionale

Klaus Iohannis a arătat vineri că a atacat în acest an la Curtea Constituţională peste 30 de legi votate de majoritatea condusă de PSD în Parlament. Dintre acestea, CCR a declarat integral sau parţial neconstituţionale 25 de legi.

„A doua cauză a acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD de a face politică. Constat că PSD și-a pierdut, sub acest Dragnea, capacitatea de a acționa politic. PSD nu mai știe să facă politică. Este foarte grav, fiindcă acest PSD este partidul care dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament.

PSD guvernează prost. Asta am subliniat în repetate rânduri, cu argumentele respective, inclusiv astăzi, prin, pur și simplu, inabilitatea Premierului de a purta, instituțional măcar, un dialog pentru a rezolva o problemă.

PSD legiferează foarte prost – foarte, foarte prost, și asta nu este o afirmație pe care o fac așa, fiindcă nu îmi place PSD. Am cerut câteva date zilele acestea, pentru a vedea totuși care este calitatea legilor care se votează, în principiu, de această majoritate controlată de PSD.

Dați-mi voie să vă spun că în 30 și ceva de situații m-am adresat Curții Constituționale, pentru că am considerat că legile promovate, votate de majoritatea pesedistă, sunt proaste. În peste 25 de cazuri, Curtea Constituțională mi-a dat dreptate și a declarat actele respective, legile, parțial neconstituționale sau integral neconstituționale.

Dați-vă seama – într-un singur an, peste 25 de legi neconstituționale!

În afară de asta, PSD, pur și simplu, nu mai este capabil să negocieze politic. Nu negociază, nici măcar nu încearcă să negocieze. PSD încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură. Acest lucru se vede și în Parlament, se vede și în felul cum lucrează Guvernul, și acest lucru pentru mine este inacceptabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu va lua nicio decizie privind revocarea celor doi miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării până când nu se va pronunţa Curtea Constituţională, sesizată tot vineri de guvern. Şeful statului a spus că premierul Viorica Dăncilă nu înţelege cum funcţionează statul, iar guvernul este condus de fapt de „infractorul Dragnea”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea. Doamna Dăncilă nu înţelege cum funcţionează statul