Laszlo Borbely (UDMR): Noi am cerut PSD să se distanţeze de atitudinea xenofobă a lui Bogdan Diaconu

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, a declarat joi, că Uniunea a solicitat conducerii PSD să se 'distanţeze' de atitudinea 'xenofobă' a deputatului Bogdan Diaconu, care în cursul zilei de joi şi-a anunţat demisia din PSD, precum şi intenţia de a înfiinţa un nou partid politic şi de a scoate UDMR în afara legii, transmite Agerpres.
Filip Stan
21 aug. 2014, 12:38
Laszlo Borbely (UDMR): Noi am cerut PSD să se distanţeze de atitudinea xenofobă a lui Bogdan Diaconu

Borbely Laszlo e de părere că atitudinea lui Bodgan Diaconu este ‘în totală contradicţie cu spiritul unui stat democratic’ şi l-a catalogat ca fiind ‘un blogger’ şi nimic mai mult.

‘Diaconu s-a scos în afara PSD pentru că şi PSD i-au ajuns aceste manifestări care sunt în totală contradicţie cu spiritul statului democratic, cu Constituţia şi legile ţării. Nu se poate ca în anul 2014 să vii cu declaraţii de acest fel, extremiste şi xenofobe, împotriva unei populaţii de aproape 1,5 milioane de maghiari (…) Noi am cerut PSD să se distanţeze de aceste atitudini şi s-a făcut dreptate (…) Bogdan Diaconu nu trebuie băgat prea mult în seamă, nu trebuie să i se acorde mare atenţie, (…) el este destul de izolat, nu are nici un fel de suport. E doar un blogger şi atât’, a declarat Borbely Laszlo.

Vicepreşedintele UDMR a precizat însă că, oricât de supărătoare, aceste voci sunt izolate astăzi în România şi că ele nu mai au forţa de acum un deceniu.

‘Slavă Domnului acum şi-a dat seama şi PSD-ul că nu mai poate să îşi asume ieşirile necontrolate ale acestui deputat, acum problema lui e că a rămas singur, fără niciun fel de susţinere politică şi atât şi nimic mai mult. Deci noi cred că putem închide acest subiect. (…) Slavă Domnului, sunt izolate aceste manifestări în societatea românească, sunt foarte puţini faţă de acum 10-15 ani, când ştim foarte bine că erau partide extremiste în România şi erau mult mai puternice aceste voci, acum au rămas izolate aceste voci’, a spus Borbely Laszlo.

Deputatul Bogdan Diaconu şi-a anunţat, joi, demisia din PSD, menţionând că urmează a fi întocmite procedurile legale pentru înregistrarea la Tribunal a unui nou partid politic, Partidul România Unită.

El a menţionat că demisia sa reprezintă un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României, deoarece reprezintă ‘un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român’,

Diaconu a mai menţionat că demisia sa este şi ‘o formă de protest faţă de toate promisiunile neîndeplinite ale social-democraţilor şi faţă de înşelarea aşteptărilor alegătorilor care au votat, în 2012, pentru ca PSD să facă o altfel de politică’.

Diaconu a mai spus că intenţionează să modifice, prin propuneri legislative, cadrul legal din România astfel încât ‘formaţiunile extremiste maghiare’ să fie scoase în afara legii.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Îți fac direct dosar penal. ALERTĂ pentru șoferii care merg la RAR. Îți confiscă și mașina
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Toți șoferii fac această mare greșeală. Amenda e usturătoare
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'