Lecţie UIMITOARE de viaţă. Este paralizată aproape complet, dar a învăţat să scrie cu capul VIDEO

O adolescentă de 17 ani din Slobozia oferă o lecţie uimitoare de viaţă şi voinţă. România TV a realizat un reportaj emoţionant despre fata care, deşi este aproape complet paralizată şi nu vorbeşte, nu s-a dat bătută. De când s-a născut ea luptă să-şi găsească locul într-o lume în care oamenii ca ea au prea puţine şanse la o viaţă normală.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 11:42
Lecţie UIMITOARE de viaţă. Este paralizată aproape complet, dar a învăţat să scrie cu capul VIDEO

Eolina suferă de tetrapareză spastică, o boală cruntă. Deşi nu poate vorbi şi îşi poate mişca doar capul, copila a vrut să înveţe. „Prima dată scria cu nasul, ne-a fost milă de ea, se chinuia, i se înrosea nasul. Taică-su a zis că-i face un dispozitiv. A pus un creion cu gumă, iar ăsta i se prinde de cap şi ea scrie„, spune pentru România TV bunica fetei. „Este foarte conştiincioasă, îşi face temele la timp, e dornică să afle cat mai multe informaţii şi e foarte ambiţioasă„, o caracterizează, la rândul său, profesoara Elena Maracine.

În situaţia Eolinei sunt alte câteva sute de copii din întreaga ţară, care încearcă să depăşească deficienţele fizice şi mentale de care suferă printr-un efort uriaş de a se integra într-o societate prea puţin pregătită să-i accepte. Eolina a reuşit să depăşească aceste bariere datorită părinţilor care au s-au luptat ani în şir cu birocraţia, cu prejudecăţile oamenilor şi cu nepăsarea autorităţilor. „Pleci de la 0, tot pe 0 şi încerci să convingi oameni, care nu sunt pregătiţi, care n-au experienţă, te lupţi cu morile de vânt„, spune Sandu Pantazi, tatăl Eolinei, în timp ce Geleria Pantazi, mama fetei, declară: „Ajungea o legumă. Eolina la 3 ani avea capul foarte moale, cădea în toate direcţiile. Dar noi cu gimnastica, cu masaj, cu muncă multă din partea noastră, n-am lasăt-o„.

Eolina este acum în clasa a IX-a şi studiază acasă. De curând, parinţii au descoperit pe internet un dispozitiv care i-ar ajuta să o coboare pe fiica lor afară, de la atajul 2, acolo unde locuiesc. Costă 3.000 de euro, iar familia nu are aceşti bani, în condiţiile în care mama fetei a suferit o operaţie de cancer la sân.