Liberalul Răzvan Sava a fost ales PRIMAR INTERIMAR al Capitalei

Consilierul general Răzvan Sava (PNL) a fost ales primar interimar al Capitalei, după ce, marţi, fostul primar interimar Ştefănel Marin a fost revocat din funcţie.

25 nov. 2015, 15:40
Liberalul Răzvan Sava a fost ales PRIMAR INTERIMAR al Capitalei

Consilierii din CGMB s-a întrunit, miercuri, în şedinţă extraordinară şi au votat în favoarea desemnării lui Răzvan Ioan Sava (PNL) în funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar general. Sava a primit 34 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”, potrivit România TV. Pentru funcţia de primar interimar a candidat şi Lucian Iliescu (PMP), propus de grupul consilierilor independenţi. PSD nu a avut candidat.

CINE ESTE RĂZVAN SAVA ŞI CE AVERE ARE

Răzvan Sava era consilier general din 2012. Funcţia de consilier îi aduce un venit anual de 11.913 lei.

Conform declaraţiei de avere, noul primar interimar deţine un apartament în Bucureşti, cumpărat în 2010 împreună cu soţia şi un autoturism marca Jaguar, cumpărat în 2006. Are două credite, unul contractat în 2007 (40.000 de euro) şi unul contractat în 2010 (150.000 de euro).

Soţia sa, Cătălina Claudia Sava, este şef de departament în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare şi are un venit anual de 273.465 lei.

Răzvan Sava a absolvit Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnica București în 1995. După absolvirea facultății, Răzvan Sava a fost inginer de proiectare la SC Tubal. În perioada 2008 – 2012, a fost manager la SC ICT Totall – Term, în perioada 2004 – 2008 manager la SC Protehnic Grup, iar între anii 1997 – 2001 director regional la SC Romstal Imex.

Consilierii din CGMB au revocat, marţi, hotărârea prin care Dan Ştefănel Marin a fost numit primar general interimar. Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonţ (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou, interimar, poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după ce instanţa a decis definitiv arestarea preventivă a acestuia, pentru luare de mită. Recent, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, acesta fiind în arest la domiciliu.