LIGA CAMPIONILOR. AS Monaco şi Atletico Madrid s-au calificat dramatic în sferturi

LIGA CAMPIONILOR. AS Monaco a pierdut cu 0-2 returul jucat cu Arsenal Londra, în optimile Ligii Campionilor, dar s-a calificat în sferturi ca urmare a numărului mai mare de goluri înscrise în deplasarea de la Londra, când a câştigat cu 3-1.

17 mart. 2015, 16:09
LIGA CAMPIONILOR. AS Monaco şi Atletico Madrid s-au calificat dramatic în sferturi

UPDATE: Echipa spaniolă Atletico Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 după lovituri de departajare, formaţia germană Bayer Leverkusen, în optimile competiţiei. 

La finalul celor 120 de minute de joc, Atletico a condus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de M. Suarez, în minutul 27.

În tur, Bayer Leverkusen s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0. La loviturile de departajare, pentru Atletico Madrid au marcat Griezmann, M. Suarez şi Torres, în timp ce Raul Garcia şi Koke au ratat. Pentru Bayer Leverkusen au marcat Rolfes şi Castro, iar Calhanoglu, Omer Toprak şi Kiessling au ratat.


LIGA CAMPIONILOR. Arsenal Londra a ratat calificarea în sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, în ciuda victoriei obţinute marţi seara, la Monte Carlo, când a câştigat cu 2-0 pe terenul lui AS Monaco. Olivier Giroud (min. 36) şi Ramsey (min. 79) au marcat golurile „tunarilor”, însă nu a fost suficient pentru calificare, din cauză că monegascii au marcat trei goluri pe Emirates, în partida tur.

Am suferit mult. Am fost puşi sub presiune, dar cel mai important este că ne-am calificat. Nu ne aşteptam la o asemenea desfăşurare a partidei, dar am dat totul pentru calificare„, a spus după meci mijlocaşul Geoffrey Kondogbia, de la AS Monaco.

În sferturi mai sunt calificate Real Madrid, Bayern Munchen, PSG şi FC Porto.

 

AS Monaco – Arsenal Londra 0-2 (Giroud – min. 36, Ramsey – min. 79); în tur a fost 3-1 pentru AS Monaco.

În două locuri de pe tabloul sferturilor de finală ale Cahmpions League se vor completa astăzi, după disputele Atletico Madrid – Bayer Leverkusen şi AS Monaco – Arsenal Londra. Până acum, s-au calificat deja între primele opt formaţii ale Europei Real Madrid, Bayern Munchen, PSG şi FC Porto.

Marea favorită a serii este AS Monaco, învingătoare în tur, scor 3-1, pe terenul lui Arsenal. performanţa monegascilor ar fi cu atât mai notabilă cu cât abia în urmă cu doi ani ei s-au reîntors în prima divizie a fotbalului francez. În plus, ar fi a doua echipă franceză prezentă în această fază a competiţiei, iar performanţa ar fi obţinută cu un lot care teoretic este mai slab decât cel de anul trecut, James Rodriguez fiind vândut lui Real Madrid, iar Radamel Falcao cedat lui Manchester United.

Celălalt meci se joacă la Madrid, unde finalista de anul trecut, Atletico, întâlneşte pe Bayer Leverkusen, care a învins-o în tur cu 1-0. Ambele partide încep la ora 21.45.