Lipsa de vitamine ţi se „citeşte” pe faţă

Carențele de vitamine sunt de multe ori diagnosticate prin diferite teste de sânge, dar acestea sunt de multe ori prea scumpe. Există o altă modalitate eficientă de a afla dacă ai nevoie de vitamine: analizează-ți chipul!

10 mart. 2017, 11:38
Lipsa de vitamine ţi se „citeşte” pe faţă

Fața noastră dezvăluie multe despre starea noastră de sănătate. De aceea, analizează-te cu atenție și descoperă dacă îți lipsesc vitamine. 

Ești mereu palidă 

Carența de vitamina B12 se manifestă și prin paloarea feței. Dacă pe lângă asta, observi că tenul nu-ți mai este neted, este posibil să fie din cauza lipsei acestei vitamine din corp. Alte simptome includ oboseală și pierderi de memorie. În aceste cazuri, ar trebui să consumi carne de pasăre și pește 

Pungi în zona de sub ochi 

Picioarele și ochii umflati sunt simptome ale lipsei iodului din organism. Alte semne includ creșterea în greutate, unghii fragile, piele uscată și cearcăne. În cazul deficitului de iod, ar trebui să consumi sare, ca principală sursă de iod, pește de apă sărată, alge marine și legume de mare. 

Îți sângerează gingiile 

Este posibil să ai probleme cu gingiile, mai exact ele să fie dureroase și să sângereze din cauza deficitului de vitamina C. Din moment ce această vitamină este crucială pentru starea generală de sanatate, lipsa ei duce la numerose boli și probleme, inclusiv dureri musculare și chiar scorbut. Ar trebui să consumi alimente bogate în această vitamină, cum sunt fructele de pădure, citrice, mango, pepene galben, pepene verde, kiwi, papaya și ardei roșu. 

Ai probleme cu părul 

Dacă părul tău pare lipsit de viață, este uscat, fragil și, pe lângă toate astea, ai și mătreață, este posibil ca organismului tău să-i lipsească vitamina B7 (biotina). În aceste cazuri, mănâncă  gălbenușuri, ciuperci și conopidă, alimente bogate în această vitamină. 

Buzele îți sunt palide 

Ai gingiile și buzele palide? Ai nevoie de fier. Cu scopul de a crește nivelul de fier, ai putea simți nevoia să mănânci alimente foarte reci. Include în alimentația zilnică carne roșie, fasole uscată, pește și spanac. 

Mască de întinerire a tenului. Iată reţeta veche de 500 de ani!