STEAUA – DINAMO 1-0: Lupta la titlu rămâne deschisă

FCSB s-a impus la limită în derby-ul cu Dinamo şi rămâne ancorată înolupta la titlu cu CFR Cluj. Unicul gol a fost marcat de Marko Momcilovici, în minutul 31, din centrarea lui Dennis Man.

24 sept. 2017, 16:31
STEAUA – DINAMO 1-0: Lupta la titlu rămâne deschisă

FCSB a câștigat la limită derby-ul cu Dinamo, scor 1-0, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Liga 1. Unicul gol al partidei a fost reușit în prima repriză de Momcilovici, care a profitat de o eroare uriașă de marcaj a lui Filip. Budescu a ratat un penalty spre final, dar dinamoviștii nu au găsit resurse pentru a egala.

În urma victoriei, FCSB a acumulat 26 de puncte, apropiindu-se la doar un punct de CFR. Clujenii au însă un meci mai puțin. De partea cealaltă, Dinamo mai adună o înfrângere și rămâne în continuare în afara play-out-ului. „Câinii” sunt pe locul șapte, cu 16 puncte.

Min. 90: Final de meci

Min. 75: Penalty pentru FCSB, ratează Budescu, Steaua – Dinamo rămâne 1-0.

Min. 69: Şi Denis Man trece pe lângă majorarea scorului.

Min. 59: Gnohere aproape de 2-0!

Min. 51: Nemec, aproape de egalare, Niţă scoate spectaculos. Debut furtunos de repriză secundă.

Min. 50: Budescu trage în forță din afara careului, dar Penedo boxează.

Min. 47: Nemec se descurcă foarte bine în partea stângă, lângă Planic, centrează apoi în careu, dar Hanca,venit lansat din spate, reia puțin pe lângă poartă.

Min. 45: FCSB – Dinamo 1-0 la pauză.

MIN. 44: Mahlangu a fost aproape de un gol senzațional. Acesta a șutat de la aproximativ 30 de metri, dar mingea a lovit bara.

Min. 31: GOOOL, STEAUA – DINAMO 1-0, Momcilovici deschide scorul pentru FCSB, pasă bună Denis Man.

Min.22: FCSB are prima ocazie importantă a partidei. Momcilovici îl găsește ideal pe Alibec, dar șutul acestuia se duce peste poarta lui Penedo.

Min. 19: Nemec, ratare mare în faţa porţii.

Min.10: Niță iese inspirat pe o centrare executată de Nascimento, îndepărtând pericolul din propriul careu
Min.3: Dinamoviștii sunt periculoși pe contraatac în startul partidei. După o combinație între Hanca și Salomao mingea a ajuns la Nascimento, șutul portughezului din 20 de metri fiind însă mult peste poartă

Update: Mihai Stoica continuă ”războiul” cu fanii ”câinilor”. Înaintea meciului directorul sportiv al roș-albaștrilor a fost huiduit şi înjurat de către suporterii dinamoviști în momentul în care a intrat pe teren să verifice gazonul, împreună cu jucătorii echipei antrenate de Nicolae Dică.

Echipele de start:

FCSB: Niță – R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Fl. Coman – Alibec
Rezerve: Stăncioiu – Larie, Fl. Tănase, Gnohere, J. Morais, Enache, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Anton – Hanca, Nascimento, Salomao – Nemec
Rezerve: Muțiu – Ion Gheorghe, Bokila, Oliva, Dudea, Șerban, Rivaldinho
Antrenor: Vasile Miriuță

Arbitru: Istvan Kovacs
A1: Vasile Marinescu
A2: Ovidiu Artene
Observator: Alexandru Deaconu

Tehnicienii celor două echipei, Nicolae Dică și Vasile Miriuță, se află la primul lor „El Clasico” de România, ca antrenori.

Miriuță, dinamovist de mic, a declarat pe pagina de Facebook a lui Dinamo: „Primul meu Derby de România! Am aşteptat o viaţă acest meci, avem nevoie de susţinerea voastră! Împreună vom învinge! Doar Dinamo Bucureşti!”.

Fanii dinamoviști sunt așteptați în număr foarte mare la stadion. Lor le-au fost alocate 8.000 de bilete.

Partida se va disputa pe Arena Națională iar FCSB este gazdă.

În ceea ce privește situația din clasament, FCSB stă mult mai bine. Formația lui Becali ocupă locul 3, la patru puncte de liderul CFR Cluj și la un punct în spatele Universității Craiova, dar oltenii au un meci în plus disputat. De partea cealaltă Dinamo e pe 7 cu doar 16 puncte, dar mai are de disputat restanța cu Chiajna.

Pe hâtie, după investițiile uriașe făcute de Becali, FCSB pare favorită. Dinamoviștii au de partea lor forța grupului și o omogenitate mult mai bună. 

Episodul 171 al unicului derby se joacă duminică, pe Arena Naţională, de la ora 20:30, şi în direct la Telekom Sport 1. FCSB vine după remiza de pe terenului liderului CFR Cluj, în timp ce dinamoviştii au stat în ultima etapă. Echipa pregătită de Miriuţă n-a jucat meciul cu Chiajna din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În Liga I, dintre cele 140 de dueluri, 48 au fost câştigate de Dinamo, 42 de FCSB, iar 50 de partide s-au terminat la egalitate.

În ultima întâlnire directă, „câinii” au învins-o pe FCSB, scor 2-1. Hanca a marcat ambele goluri ale „câinilor”, pe 1 mai, iar Pleaşcă a punctat pentru echipa antrenată atunci de Laurenţiu Reghecampf.

Echipele probabile:

FCSB (4-2-3-1): Nita – Benzar, Planic, Balasa, Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Man, Budescu, Tanase – Alibec
 
Dinamo (4-2-3-1): Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Anton, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec

FCSB – Dinamo, cel mai așteptat meci din România se va desfășura de la ora 20:30, fiind transmis de Digi Sport. Partida va putea fi urmărită și în format live text pe RomaniaTV.net.