Liviu Dragnea, despre scandalul NN: Dacă nu se sesizează Parchetul, facem o comisie parlamentară

Liviu Dragnea a afirmat că știrea potrivit căreia Guvernul Grindeanu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România este una falsă, arătând că ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu. Preşedintele PSD a ameninţat cu demiterea lui Mişu Negriţoiu, dar şi cu constituirea unei comisii parlamentare, dacă nu se sesizează parchetul.
Filip Stan
12 apr. 2017, 18:41
Liviu Dragnea, despre scandalul NN: Dacă nu se sesizează Parchetul, facem o comisie parlamentară

„Dacă Parchetul General nu se autosesizează – şi nu am mari speranţe pentru că au alte preocupări – vom face şi aici o comisie de anchetă parlamentară care să cheme pe toţi cei implicaţi şi să ne spună această companie (NN, n.r.) de unde a primit această informaţie (referitoare la naţionalizarea sistemului de pensii private, n.r.). Nu putem lăsa lucrurile aşa”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3, citat de Mediafax.

„O asemenea informaţie poate să ducă la prăbuşirea unui sistem. Să nu creadă cineva că se poate glumi cu aşa ceva, se poate introduce panică în România. Nu există o astfel de discuţie nici măcar informală din punctul nostru de vedere”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a cerut, miercuri, ca ASF, Guvernul şi ministerul de Finanţe să acţioneze „foarte dur” în cazul NN, pentru a da exemplu şi pentru celelalte multinaţionale „care fac zeci de miliarde în România, care îşi bat joc de români, de statul român”.

„Ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul şi Ministerul de Finanţe trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

El a acuzat NN că şi-a incitat clienţii la proteste, fără a verifica în prealabil şi fără a fi existat vreo informaţie oficială privind o eventuală decizie de naţionalizare a sistemului de pensii private.

„Eu vreau să revin la această companie de asigurări. Deci nu ai niciun fel de informaţie oficială de la Guvern, nu suni la Guvern să verifici dacă aşa ceva există în intenţia Guvernului şi începi să trimiţi sute, mii de mail-uri incitând clienţii băncii sau clienţii asiguraţi la proteste. Aşa ceva nu se poate”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus, totodată, că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei, de la Guvernul Olandei şi de la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut fondul de pensii NN în România legat de pensiile private.

„Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la Guvernul Olandei şi la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut această companie de asigurări în România. Poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză. În România nu este permis aşa ceva. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuţie în Guvern, nici vreo discuţie în coaliţie sau Parlament despre aşa ceva”, a spus Dragnea la Antena 3.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

Dragnea a spus, de asemenea, că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, precizând că în perioada următoare va fi declanşată procedura parlamentară de demitere a conducerii ASF.

„În ceea ce priveşte acest scandal, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, care ştie că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF”, a acuzat Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat, miercuri, că PSD nu a intenţionat şi nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România, el arătând că această ştire este falsă, respectiv „fake news”.

Citeşte şi: Fondul de Pensii NN: Clarificările Ministerului de Finanţe privind Pilonul II sunt îmbucurătoare

„Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (…) PiB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că această informație referitoare la sistemul privat de pensii este un „fake”, iar ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

”Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate să facă eventual într-o colonie. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. E de nepermis”, a mai spus Dragnea, conform Antena3.

Citeşte şi: Ministrul de Finanţe şi ASF neagă zvonurile privind naţionalizarea Pilonului II de pensii. Reacţia Fondului de pensii NN

Liviu Dragnea a precizat că va cere în Parlament demiterea întregii conduceri a ASF, atât ca urmare a acestui scandal, cât și ca urmare a problemelor pe tema RCA.

Și ministrul de Finanțe, invitat în emisiune, a confirmat că nu există niciun fel de rațiune care să determine Guvernul să ajungă la un asemenea scenariu și a cerut ca ASF-ul să sancționeze declarațiile președintelui instituției.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce conțin roșiile vândute piețe și de ce nu mai au gustul bun de pe vremuri: “Toate se acumulează”
Capital.ro
Reguli obligatorii PENTRU PIETONI. Detaliul din lege pe care aproape NIMENI nu îl știe
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
Adevărul despre ROȘIILE DIN PIAȚĂ. Ce trebuie să știe cei care le consumă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'