Liviu Dragnea îi răspunde lui Codin Maticiuc: „Vom modifica această lege proastă”

Codin Maticiuc i-a transmis o scrisoare publică lui Liviu Dragnea în care îi solicita intervenţia în cazul tinerei bolnave de scleroză multiplă, care a rămas fără pensie pentru că a scris o carte de poezii.

23 oct. 2017, 14:56
Liviu Dragnea îi răspunde lui Codin Maticiuc: „Vom modifica această lege proastă”

„Legea spune ca nu ai dreptul sa înregistrezi venituri daca încasezi fabuloasa pensie asa ca fetei respective i-a fost anulată pe următorii trei ani. Ma gandesc ca ati putea propune modificarea acestei legi idioate. Ma gandesc ca ati putea schimba ceva atat de nedrept si stupid. Stiu ca nu e mare lucru”,a scris Codin Maticiuc în scrisoarea deschisă către Liviu Dragnea, publicată pe Facebook.

Răspunsul șefului PSD nu a întârziat. Dragnea i-a răspus lui Codin, tot pe aceeași rețea de socializare, afirmând că „legea e imperfectă” și va fi modificată.

„Legea nu cuprinde toate situațiile posibile. Așa sunt legile, limitate, asta e natura lor. Legea asta trebuie modificată. Ideea ce stă în spatele legilor este să ajute cetățenii, nu să le provoace neplăceri. Așa că vom modifica această lege proastă”.

Ioana Laura Florescu povestește că „din 2013 iau un ajutor de handicap care mi s-a și tăiat între timp, am scleroza multiplă în plăgi, pâna în 2015 luam 220 de lei și de atunci s-a scăzut de la gradul 3 la gradul 2. Și trebuia să traiesc cu cei 400 de lei inițial și după s-a mărit la 520. Și cei 39 de lei oferiți de stat. Și atunci m-am gândit să scriu o carte, am știut că editura plătește toate textele, și n-am știut că trebuie să plătesc și eu cei 19 lei, pentru că atâta trebuia să platesc”.

În acest caz a răspuns și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„În cazul doamnei Ioana Laura Florescu, ANAF a înregistrat realizarea de venituri din drepturi de autor în luna iunie 2017. Pe baza comunicărilor ANAF din luna iulie 2017, Casa judeţeană de pensii Suceava a fost nevoită să aplice prevederile legale în vigoare, ceea ce a condus la suspendarea plăţii pensiei pe luna iunie 2017 şi înregistrarea unui debit în valoare de 520 lei, debit care va fi recuperat eşalonat de la pensionară, potrivit legii. Menţionăm că, din punct de vedere al deciziei medicale de încadrare în grad de invaliditate, doamna Florescu are termen de revizuire în martie 2018, valabilitatea acesteia – prin care s-a menţinut gradul II de invaliditate – fiind de 2 ani (martie 2016-martie 2018)