Liviu Dragnea îşi declară „deschiderea maximă” faţă de o colaborare cu Iohannis

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, și-a manifestat, miercuri seară, disponibilitatea de a construi, alături de președintele Klaus Iohannis, dar și de opoziție, un proiect de țară

30 sept. 2015, 20:17
Liviu Dragnea îşi declară „deschiderea maximă” faţă de o colaborare cu Iohannis

Liviu Dragnea că are așteptări de la șeful statului, considerând că acesta are ‘un potențial de bună credință’ și ‘un potenția de a închide războiul politic din România’, scrie Agerpres

‘Din partea mea, și acum, și dacă voi fi ales președintele PSD, este deschidere maximă atât față de președintele Iohannis, cât și față de opoziție. (…) Din partea mea și a PSD, există această deschidere de a construi un proiect de țară serios. Cred că se poate. E și obligatoriu’, a afirmat Dragnea.

Liderul interimar al PSD este de părere că ‘România poate fi condusă coerent dacă cele trei palate au o relație instituțională corectă și eficientă’.

Referindu-se la relația președinte-premier, Dragnea a spus că aceasta ‘nu prea există’.

Liderul social-democrat a a mai admis că a fost supărat pe Ponta, după ce acesta a renunțat la șefia partidului.

‘Am fost supărat, nu doar eu, ci toți membrii, dar într-o relație atât de veche, nu poți ține supărare la nesfârșit. Pe un prieten te superi, dar e o stare care trece. Am o relație bună cu Victor Ponta, suntem de cinci ani și jumătate împreună și am trecut prin toate momentele, unele bune, unele rele, am trecut prin încercări politice mari, am trecut prin multe alegeri, pe care le-am câștigat, mai puțin turul al doilea la prezidențiale. A avut susținerea, dincolo de relația strânsă în Guvern, am fost împreună în Executiv, am făcut lucruri bune și importante pentru țară împreună’, a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Citeşte şi Liviu Dragnea, întrebat dacă vrea să devină premier: „Nu ştiu… Să ajungem acolo”