Liviu Pop vorbeşte din nou despre modificarea examenului de bacalaureat. Ministrul vrea să schimbe şi data şi structura

Consilierea și orientarea școlară trebuie îmbunătățite, iar structura examenului de bacalaureat și perioada de susținere a acestuia trebuie regândite, a afirmat sâmbătă ministrul Educației, Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook.  

02 dec. 2017, 19:48
Liviu Pop vorbeşte din nou despre modificarea examenului de bacalaureat. Ministrul vrea să schimbe şi data şi structura

Ce facem în mediul familial, școlar, economic sau social pentru a îmbunătăți parcursul educațional al copiilor? Din punctul meu de vedere, consilierea și orientarea școlară trebuie îmbunătățite, iar structura examenului de bacalaureat și perioada de susținere a acestuia trebuie regândite. Viitoarele decizii le voi lua doar după consultări publice serioase. Până atunci vă invit la discuție și pe dumneavoastră. Aștept argumentele cu deosebit interes„, a scris Liviu Pop.

Citeşte şi Liviu Pop vrea să introducă a treia sesiune de bacalaureat. Când ar urma să aibă loc

El a susținut că în ultimii 3 ani, în România 495.477 de elevi au finalizat liceul și 294.978 au promovat examenul de bacalaureat.

Nu am luat în calcul elevii care nu au promovat liceul sau au abandonat școala în această perioadă și nici pe cei care au absolvit școala profesională. Au avut cei 200.000 de elevi un traseu educațional corect sau greșit?„, a mai spus Pop.