Locatarii blocului afectat de explozia din Botoşani, lăsaţi pe drumuri

Locatarii blocului afectat de explozie în Botoşani nu se pot întoarce acasă deoarece clădirea are nevoie de consolidare. Cinci persoane au fost rănite în urma exploziei. 

21 sept. 2017, 06:43
Locatarii blocului afectat de explozia din Botoşani, lăsaţi pe drumuri

În urma expertizei s-a constatat că este nevoie de o consolidare, însă nimeni nu s-a hazardat să spună dacă oamenii pot reveni în propriile locuinţe şi când s-ar putea petrece acest lucru, scrie monitorulbt.ro.

Un apartament situat la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Botoşani a explodat, vineri după-amiaza. În urma deflagraţiei, patru adulţi şi un copil au fost răniţi, fiind preluaţi de ambulanțe SMURD și duşi la spital pentru îngrijiri medicale.

Oamenii care locuiesc în apartamentele distruse sunt disperaţi şi spun că nu mai au resursele necesare pentru a-şi reface locuinţele.

Potrivit concluziilor preliminare, costurile pentru reabilitarea blocului s-ar ridica la aproximativ 200.000 de lei.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a făcut, joi, un apel public către oamenii de afaceri din Botoșani, către populație, dar și către consilierii locali, să susțină financiar familiile din blocul afectat de explozia de vinerea trecută.

Citeşte şi Explozie puternică într-un bloc din Botoşani: Cinci persoane, între care un copil de 11 ani, sunt rănite. Zeci de locatari evacuaţi