LUCIAN BUTE-BADOU JACK. Fostul antrenor al lui Bute: Lucian poate surprinde pe toată lumea

LUCIAN BUTE-BADOU JACK. Pugilistul român Lucian Bute poate surprinde lumea cu prestația sa, a declarat fostul său antrenor, Stephan Larouche, pentru presa canadiană, înaintea meciului dintre boxerul gălățean și suedezul de origine gambiană Badou Jack.

29 apr. 2016, 14:50
LUCIAN BUTE-BADOU JACK. Fostul antrenor al lui Bute: Lucian poate surprinde pe toată lumea

LUCIAN BUTE-BADOU JACK. Stephane Larouche apreciază că Bute are ”șanse mari, mari” de a deveni noul campion mondial WBC al categoriei supermijlocii. „Nu îl văd pe Badou Jack să îl bată pe Lucian Bute la puncte. Volumul loviturilor este de partea lui Lucian, experiența de asemenea, are o mai mare fluiditate a combinațiilor. Informatorii mei îmi spun că este chiar mai bun decât înaintea meciului cu De Gale. Dacă acest Lucian se va prezenta în ring, el ar putea surprinde lumea„, a afirmat Larouche.

Stepahne Larouche a lucrat cu Bute timp de opt ani și în 30 de meciuri, în care românul și-a apărat de nouă ori titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Colaborarea dintre cei doi s-a stricat după ce Bute a pierdut centura mondială în 2012, prin KO, în fața britanicului Carl Froch. Cei doi s-au despărțit în condiții amiabile, dar tehnicianul a rămas un fan al boxerului român, după cum a declarat pentru La Presse.

LUCIAN BUTE-BADOU JACK. Larouche nu a ratat niciunul din ultimele meciuri ale lui Bute și va urmări și confruntarea cu Jack de sâmbătă 30 aprilie, de la Washington. „Nu pot decât să îi doresc binele. Dacă va redeveni campion mondial, ar fi excepțional. Nu s-a întâmplat des ca un boxer din Québec să fie de două ori campion mondial„, a mai spus Larouche. „Lucian a purtat boxul din Quebec pe umerii săi timp de cinci, șase, șapte ani. El a transformat galele de box. Nu am mai văzut așa ceva de la Éric Lucas (…) Locuitorii din Quebec trebuie să fie mândri de Lucian Bute: este onest, sincer, uman„, a subliniat Larouche.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares de 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat, la rândul său, ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, își va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves.

Gala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute și Badou Jack, și confruntarea dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.