Ludovic Orban: Ministrul Educaţiei să verifice modul în care fiul lui Tudorel Toader a ocupat o poziţie universitară

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că ministrul Educației, Liviu Pop, ar trebui să verifice, prin intermediul corpului de control, împrejurările în care fiul ministrului Justiției, Tudorel Toader, a ocupat o funcție universitară.

RomaniaTV.net
10 aug. 2017, 19:39
Ludovic Orban: Ministrul Educaţiei să verifice modul în care fiul lui Tudorel Toader a ocupat o poziţie universitară

Tudorel Toader trebuie să dea niște explicații legate de modul în care băiatul său a ocupat o poziție în cadrul Universității (Al.I Cuza din Iași n.r). Aici cred că domnul ministru al Educației, (Liviu Pop n.r.), dacă este un om care vrea să servească educația și nu interesele PSD, ar trebui să își trimită corpul de control la Universitate, ca să clarifice împrejurările în care băiatul domnului ministru Tudor Toader a ocupat poziția pe care a ocupat-o în cadrul universității, printr-o derogare…„, a afirmat Orban, joi seară, la B1TV.

Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

Potrivit 7est.ro, Senatul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a schimbat a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte ca un post de asistent universitar la Facultatea de Drept să fie scos la concurs. În final, postul a fost ocupat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii Alexandru Ioan Cuza la scurt timp după ce a fost desemnat ministru.

Pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina „Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”.

CITEŞTE ŞI Fiul ministrului Justiţiei a câştigat concursul pentru postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi