Majorarea salariului minim pe economie, amânată până anul viitor

Publicat: Vineri, 23 Noiembrie 2018 16:00 // Actualizat: Duminică, 25 Noiembrie 2018 10:38 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul nu a hotărât încă data de la care va exista salariu minim diferenţiat, deşi premierul Viorica Dăncilă vorbea despre majorarea de la 1 decembrie. Asta înseamnă că românii vor primi salariile mărite abia din a doua lună a anului viitor, dacă se va decide majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019. 

Lovitură pentru milioane de angajaţi. Majorarea SALARIULUI MINIM se amână. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat de înţeles vineri, la Guvern, că salariul minim nu va mai creşte de la 1 decembrie, aşa cum anunţase prim-ministrul Viorica Dăncilă, majorarea urmând să se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.

"Nu vă pot spune azi care e decizia Guvernului. (...) Au fost discutii, iar doamna prim-ministru a anunţat foarte clar că este o discutie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri şi ca şi principiu e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puţin. Şi invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, să arătam foarte clar mediului de afaceri că suntem partener serios, care sprijină zona economiei, înţelegând cu toţii, chiar şi cei de stânga, un mediu economic puternic este cel care îţi asigura şi distribuirea unor părţi a veniturilor către partea mai puţin fericită a populaţiei, partea de pensii şi nu numai", a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la Guvern. 

Câţi bani vor primi în mână românii după creşterea salariului minim. Calculator salariu

Chestionat dacă salariul minim va fi majorat, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, ministrul Finanţelor a răspuns: „Categoric”.

Guvernul a adoptat, pe 9 noiembrie, ordonanţa de urgenţă care prevede modificarea Codului Muncii şi introduce definiţia de salariu minim diferenţiat. După publicarea OUG în Monitorul Oficial, Executivul urmează să aprobe o hotărâre în care care să fie menţionate sumele. Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei pe lună, iar pentru persoanele cu studii superioare şi pentru cele cu minimum 15 ani vechime, salariul minim brut creşte la 2.350 de lei pe lună. 

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că este posibil ca salariul minim să fie majorat de la 1 decembrie. „Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a precizat şeful Executivului.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a publicat pe 20 octombrie propuneri de creştere a salariului minim, astfel:

1. Creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2080 lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018.

2. Introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificării Ocupaţiilor din România (COR).

3. Creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună pentru angajaţii cu 15 ani vechime, începând cu 1 noiembrie 2018.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 nov 15:14
Răspunde | Votează email 0 email
DIDI
Dacă după mintea lor aia care e la ,,terapie intensivă” diferența dinte un salariat cu studii medii și unul cu studii superioare e de 150 lei net, atunci nu mai merită ăștia să stea în fruntea țării. Dacă asta e mintea lor, atunci, la viitoarele alegeri, să nu îi mai chinuim votându-i și punându-i la treabă în vârful țării. Să punem pe alții care chiar vor să facă ceva pentru țară și care pot face diferența între cei care muncesc și țin din munca lor pe alții și cei care nu produc nimic, respectiv, diferența dintre cei cu studii medii și cei cu studii superioare. Oare câți tineri care vor termina liceul vor mai fi interesați să urmeze o facultate, când văd diferența salarială lamentabilă pe care statul o face între unul cu studii superioare și unul cu studii medii ? anumite facultăți se vor închide din lipsă de studenți. Tinerii își vor alege profesii de viitori bugetari sau vor pleca din țară, iar specialiști... cucu.
1
EUR
4.6540
RON
15 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H