Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, reţinut de DNA

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola", Lucian Burlea, fiul senatorului Marin Burlea, a fost reţinut pentru 24 de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie.

RomaniaTV.net
01 apr. 2015, 05:53
Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, reţinut de DNA

Lucian Burlea este cercetat într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi şi alţi angajaţi din aparatul administrativ al unităţii spitaliceşti. Pe lângă Lucian Burlea, al cărui birou a fost percheziţionat marţi de procurori, la DNA a mai fost audiat şi reţinut şi fostul procuror Sebastian Iulian Popa, un apropiat al familiei Burlea şi care a lucrat până la finele anului trecut la Institutul „Socola”, scrie ziaruldeiasi.ro.

Surse juridice susţin că principalele acuzaţii din acest dosar ar fi de trafic de influenţă, abuz în serviciu, dar şi alte infracţiuni de fals. Acuzaţiile s-ar referi la mai multe concursuri de angajare trucate de la Institutul „Socola” în 2014 şi la care părtaşi ar fi fost atât Lucian Burlea, cât şi Sebastian Popa.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, dosarul lui Burlea a izbucnit de la un amantlâc.

Originea acestui dosar se trage de la un concurs de angajare a soţului Alinei Deaconiţă, la rândul său angajată la Serviciul de Achiziţii Publice de la Institutul „Socola”. Împreună cu Sebastian Popa, aceasta ar fi trucat concursul prin care soţul ei, Daniel Deaconiţă, urma să fie angajat la unitatea spitalicească. Concursul ar fi avut loc însă în perioada în care Daniel Deaconiţă se afla în Anglia. Acesta s-a întors în ţară şi a aflat că soţia sa avea în acea perioadă o relaţie amoroasă cu Sebastian Popa, care a fost până la izbucnirea acestui scandal şef al Serviciului de Achiziţii Publice de la „Socola”.

Întreg scandalul i-a afectat pe Popa şi Alina Deaconiţă atât pe plan personal, cât şi profesional. Atât fostul procuror, cât şi fosta sa subalternă se află în prezent în divorţ. De asemenea, un coleg de-al lor ar fi fost cel care a mers la Parchet şi a reclamat povestea concursului trucat.