MARIAN CĂPĂŢÂNĂ ar fi cumpărat căciuli de oaie de 350.000 de euro din banii de mită. Ce a făcut cu ele

Marian Căpăţână, reţinut în urma scandalului Bercea Mondial-Mircea Băsescu, se presupune că a cheltuit cei 350000 de euro care nu au mai ajuns la fratele preşedintelui pentru propria campanie electorală. Marian Căpăţână a fost în 2012 candidat al Alianţei România Dreaptă, pentru un loc în Senatul României.

20 iun. 2014, 10:33
MARIAN CĂPĂŢÂNĂ ar fi cumpărat căciuli de oaie de 350.000 de euro din banii de mită. Ce a făcut cu ele

Într-una dintre înregistrările făcute de fiul lui Bercea Mondial, în care apar atât Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, cel din urmă este luat la rost de Ambasador cu privire la suma de 600.000 de euro pe care fostul preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt trebuia să o plaseze fratelelui Preşedintelui, scrie gazetanoua.ro.

Citeşte şi Bercea Mondial, de la o cocioabă de chirpici la zeci de palate luxoase. Ce avere are interlopul

Anghel era supărat de faptul că nu toată suma ajunsese unde trebuia şi îl suspecta pe Căpăţână că „şi-a tras” din bani. Asta pentru că, pe o altă înregistrare, de această dată făcută cu Mircea Băsescu, acesta din urmă spune că a primit „o poală cu bani” de „doar” 250.000 de euro. Unde or fi restul?

În noiembrie 2012, Marian Căpăţână, pe atunci candidat al Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru un loc în Senatul României, a furat startul campaniei electorale cu câteva zile şi nu oricum, ci oferind mai multor cetăţeni din colegiul în care candidează, sosii la târgul din Vîlcele, sute de sticle de bere, mici şi obiecte de îmbrăcăminte.

Citeşte şi Doina Băsescu, prima declaraţie după REŢINERE. Ce spune despre familia lui Bercea şi ieşirea preşedintelui

În timp ce oferea astfel de bunuri, staff-ul său electoral le cerea oamenilor să îl voteze. El a oferit în stânga şi-n dreapta materiale cu însemne electorale, dar şi căciuli din piele de oaie, cumpărate pe loc pentru doritori.

„Ia, mamaie, ia căciula, plătesc eu. Vrei şi mata o căciulă? Ia şi mata’ una. Dă-i, domnule, omului o căciulă. Mai ia, mă, navete de bere aici. Mata de ce nu bei, bre? Sunt Marian Căpăţână şi candidez la Senat”, îşi îmbia Căpăţână, cu multă dare de mână, posibilii votanţi la mită.