Marian Neacşu, secretar general PSD: Eu cred că partidul a ieşit întărit din acest congres

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, este de părere că Partidul Social Democrat a ieşit ''întărit'' în urma congresului extraordinar de sâmbătă, în condiţiile în care echipa anterioară suferea de lipsă de implicare.

12 mart. 2018, 09:59
Marian Neacşu, secretar general PSD: Eu cred că partidul a ieşit întărit din acest congres

„Eu cred că partidul a ieşit întărit din acest congres. Cred că echipa pe care o avem acum de vicepreşedinţi, conducerea partidului, este mai puternică şi cred că va fi şi mai eficientă decât cea anterioară. (…) Aş putea spune că principalul viciu (al conducerii anterioare – n.r.) a fost lipsa de implicare. Ne întrebaţi ce ne propunem să discutăm astăzi. Cred că unul dintre lucrurile care vor fi atinse aici, ca element de agendă, va fi şi modalitatea în care fiecare dintre vicepreşedinţi va avea şi responsabilităţi naţionale, nu numai în zona din care provin. Într-o primă fază vom cere fiecăruia să analizeze foarte serios cu ce poate să fie util partidului”, a declarat Neacşu, luni, înaintea unei întâlniri informale a noilor membri aleşi ai BPN al PSD.

Întrebat cine va fi secretar general adjunct al partidului, Neacşu a spus: „Nu avem o astfel de preocupare deocamdată”. În ce priveşte convocarea următorului Consiliu Naţional, el a opinat că acest lucru se va întâmpla „destul de curând”, astfel încât departamentele PSD să poată să funcţioneze.

Neacşu a anunţat că va susţine organizarea de alegeri în toate organizaţiile care au în acest moment preşedinţi interimari.

„Am să propun ca până la finalul acestei sesiuni parlamentare, deci până la începutul vacanţei, ca să spun aşa, să aibă loc alegeri în toate organizaţiile care în momentul acesta au preşedinţi interimari”, a afirmat secretarul general al PSD.