Congresul PSD – pe 10 martie la Sala Palatului. Marian Oprişan şi Codrin Ştefănescu au anunţat că vor candida

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie la Sala Palatului, a decis, miercuri, BPN al PSD. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a anunţat, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, că va candida pentru o funcţie de conducere în partid la congresul care va fi organizat în martie, dar nu a raspuns daca vizeaza functia de presedinte executiv sau de vicepresedinte.

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 15:00
Congresul PSD – pe 10 martie la Sala Palatului. Marian Oprişan şi Codrin Ştefănescu au anunţat că vor candida

„În urma şedinţei BPN de azi, am stabilit data Congresului, care va fi în 10 martie, la Sala Palatului. Am stablit un calendar de organizare, am stabilit detaliile privind organizarea. Mai rămâne să avem un CExN până în data de 10 martie, în care să discutăm câteva aspecte”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, citat de Mediafax.

Întrebat ce se va discuta la CExN, Dobre a răspuns: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 şi 27 vor fi comitetele judeţene”.

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat miercuri, înainte şedinţei Biroului permanent naţional al partidului, că va candida pentru o funcţie de conducere în partid la Congresul din martie, deoarece în 2015 nu a făcut-o pentru că avea un dosar penal.

„Să vedem ce stabilim în organele statutare ale PSD, în Biroul Permanent, în următorul Comitet Executiv împreună cu colegii, să vedem ce formă va exista şi evident că acest Congres va avea loc la data stabilită (…) Nu am candidat în anul 2015 la congres pentru că am zis foarte clar că nu candidez pentru că am un dosar şi este dosarul meu, nu dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”, a declarat Oprişan.

Întrebat dacă ar trebui modificată structura BPN al PSD, Oprişan a replicat: „Dacă se impune alegerea unui nou Birou permanent în cadrul Congresului, da, fără nicio problemă”.

Si secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat ca va candida pentru „orice functie de conducere” in partid, intrucat nu ii este „frica de concurenta” in interiorul partidului.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu a precizat că nu va candida la nicio funcţie în partid şi crede că premierul Viorica Dăncilă are deja foarte multe de făcut şi nu va candida nici ea pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

„Nu mai candidez. Nu mai vreau să candiez (…) Candidează fiecare dacă vrea să candideze, dar eu nu candidez”, a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă el crede că premierul Viorica Dăncilă va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, Paul Stănescu a spus: „Am mai spus-o public odată. Domna prim-ministru are foarte multe de făcut. Deja doamna prim-ministru are funcţie politică, este preşedintele femeilor social-democrate. Eu nu cred că doamna prim-ministru s-a gândit la aşa ceva”.