Marian Vanghelie îşi anunţă astăzi candidatura la Primăria Sectorului 5 -surse

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, judecat pentru corupţie, urmează să îşi anunţe joi candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 5, au declarat surse politice pentru news.ro.

07 apr. 2016, 07:29
Marian Vanghelie îşi anunţă astăzi candidatura la Primăria Sectorului 5 -surse

Primarul suspendat al sectorului 5, cercetat acum sub control judiciar, îi are ca principali contracandidați pe Ovidiu Raețchi -PNL, Daniel Florea -PSD și cumătrul său, Cătălin Stochiță, care candidează ca independent.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări.

Marian Vanghelie a fost ales primar al Sectorului 5 în anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice – Partidul Social Românesc.

CITEŞTE ŞI: Milionarul Florian Walter, denuţuri BOMBĂ la DNA: Le-am dat ŞPAGĂ lui Oprescu şi lui Vanghelie