Mărturie-şoc făcută de un locuitor din Mosul: „Sunt români care luptă pentru Statul Islamic”

Mai mulți români luptă alături de Statul Islamic, este mărturia unui locuitor din Mosul. Bărbatul a făcut această afirmație după ce statul său a fost eliberat de sub controlul jihadiștilor, în urma ofensivei lansate de armata irakiană. Cei din cadrul ISIS se luptă din răsputeri să nu piardă teren, deși sunt depășiți din toate punctele de vedere de cei aproximativ 30.000 de militari care participă la ofensiva asupra orașului.

26 oct. 2016, 07:41
Mărturie-şoc făcută de un locuitor din Mosul: „Sunt români care luptă pentru Statul Islamic”

Forțele guvernamentale, sprijinite de luptători kurzi și coaliția forțelor aeriene condusă de SUA, au început o campanie săptămâna trecută pentru a-i alunga pe militanții Stat Islamic din Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak și bastionul grupării jihadiste din această țară.

ONU, SUA, dar și mai multe state și instituții au avertizat însă că există risculă ca ISIS să folosească civili pe post de scuturi umane. Pe măsură ce trupele înaintează, informații șocante ies la iveală despre atrocitățile comise de jihadiști.

Circa 70 de corpuri cu răni provocate de gloanțe au fost descoperite în satul Tulul Naser, a afirmat Consiliul ONU. Într-un alt sat, 15 oameni au fost uciși și corpurile aruncate într-un râu, iar șase persoane au fost legate de un vehicul și au fost târâte până au murit.

Alți oameni care au scăpat din infernul ISIS au povestit că numeroși cetățeni străini luptă pentru Statul Islamic. Printre aceștia se numără chiar și români.

„Au fost şi luptători străini, da. Mulţi din Penisnula Arabă. Rusia, Franţa, Marea Britanie, România…”, a mărturisit un bărbat care a scăpat din iadul ISIS, pentru adevărul.ro. „Se uită la fraţii lui pentru confirmare, şi toţi susţin că da, în gruparea Statul Islamic, în oraşul Mosul, sunt şi români”, mai scrie în reportajul realizat în Mosul.

Cei care au făcut această declarație, bărbați salvați din infernul ISIS au ținut însă să precizeze că nu pot să știe cu siguranță, deoarece luptătorii nu își dădeau niciodată numele adevărat.