O persoană decedată, găsită în tunelul de metrou de la Universitate

O persoană decedată a fost găsită la metrou în apropierea staţiei Universitate. Potrivit primelor informaţii este vorba de un tânăr de 25 de ani, care a decis să își pună capăt zilelor și a pornit de la stația Unirii spre Romană, pe liniile metroului.

14 oct. 2017, 09:48
O persoană decedată, găsită în tunelul de metrou de la Universitate

UPDATE. Din primele informaţii un tânăr de 25 de ani a decis să își pună capăt zilelor și a pornit de la stația Unirii spre Romană, pe liniile metroului. Una din garnituri l-a lovit în plin.

Mecanicul nu a oprit pentru că nu și-a dat seama. După ce a venit un al doilea metrou, din sens opus, a fost descoperită nenorocirea. Mecanicul a sunat imediat după ajutor, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru tânăr.

Polițiștii ajuns la fața locului și au identificat victima. La stația de metrou de la Universitate se află pompierii, dar și reprezentanți de la metrou. Se pare că victima se află foarte aproape de stație.

Polițiștii au înconjurat jos pe peron zona unde s-a petrecut tragedia. Imediat după ce criminaliștii vor reuși să cerceteze la fața locului, pompierii vor ridica trupul tânărului, iar familia sa va fi anunțată.

Metrorex anunţă că îcepand cu ora 11:30, pe Magistrala 2 circulatia trenurilor de metrou se desfasoara la un interval de aproximativ 12 minute pe un singur fir intre Piata Romana si Universitate.

Cauza incidentului este gasirea unei persoane in tunel pe firul 2 aproape de statia Universitate care, din primele constatari ale Politiei Metrou pare decedata. La acest moment autoritatile in domeniu se afla la fata locului si pana la rezolvarea situatiei circulatia trenurilor de metrou se va desfasura pe un singur fir pe acest tronson.

Citeşte şi:  Metrorex vrea să organizeze licitaţie pentru achiziţia a 13 trenuri ce vor circula pe tronsonul Eroilor-Drumul Taberei

Mai multe incidente au avut loc la metrou în ultimii șapte ani:

1 octombrie 2017 — O persoană a fost rănită după ce a căzut pe șine și a fost lovită în stația de metrou Republica, de o garnitură de tren, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Victima, de circa 30 de ani, a fost scoasă de pompieri de sub tren, este în stare de conștiență, acordându-i-se primele îngrijiri medicale de un echipaj al SMURD.

27 ianuarie 2017 — Un bărbat a decedat după ce i s-a făcut rău la metrou, deși medicii de la Ambulanță au încercat să-l resusciteze mai bine de o oră. Bărbatul avea 55 de ani și i s-a făcut rău în timpul mersului cu metroul la stația Timpuri Noi.

20 ianuarie 2017 — O avarie s-a produs pe tunelul de metrou între stațiile Universitate și Unirii, în urma căreia s-a simțit un ușor miros de fum, iar călătorii de pe peronul stației Universitate au fost evacuați, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

20 decembrie 2016 — Un bărbat de aproximativ 40 ani a fost lovit de metrou, la stația Dimitrie Leonida, informează Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov. Bărbatul a fost extras de sub metrou, fiind conștient, însă membrul inferior drept i-a fost amputat în urma coliziunii cu metroul.

13 iulie 2016 — În stația de metrou Constantin Brâncoveanu a avut loc o tentativă de suicid, nereușită. La fața locului au sosit autoritățile, iar persoana care a încercat să se sinucidă a fost dusă la spital, pentru evaluare. Pe firul 1, între stațiile Pipera — Constantin Brâncoveanu și Constantin Brâncoveanu — Berceni circulația trenurilor s-a desfășurat în jur de o oră în sistem pendul.

24 martie 2016 — Un tânăr s-a aruncat în fața trenului în stația Brâncoveanu — direcția Berceni, potrivit purtătorului de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru. Acesta a suferit un traumatism cranian grav, nemaiputând fi salvat.

2 martie 2016 — Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit după ce s-a aruncat în fața trenului la stația Izvor, direcția Eroilor. A fost afectată circulația trenurilor de pe Magistralele 1 și 3.

3 decembrie 2015 — Un bărbat s-a aruncat pe șinele de metrou în stația Piața Sudului. A scăpat cu viață, primind îngrijiri medicale la fața locului, de la un echipaj SMURD.

30 septembrie 2015 — O femeie de 26 de ani a căzut pe șinele de metrou în stația Lujerului. Mai multe echipaje de SMURD, pompieri și poliție s-au deplasat de urgență la fața locului. Medicii i-au acordat victimei primul ajutor, iar apoi au transferat-o la spital, starea ei nefiind gravă.

22 septembrie 2015 — Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a murit după ce s-a aruncat în fața trenului, la stația Grivița pe Magistrala 4.

29 iunie 2015 — Un bărbat, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a murit după ce a fost lovit de metrou în stația Eroii Revoluției, pe magistrala M2 Pipera-Berceni.

23 aprilie 2015 — Un bărbat în vârstă de 47 de ani a căzut pe șinele de metrou, în stația Titan, pe sensul spre Republica. Victima a fost lovită de garnitură, însă conștientă, iar echipele de intervenție i-au acordat primul ajutor.

2 martie 2015 — O femeie de 55 de ani a căzut, pe șinele de metrou în stația Politehnică, după ce i s-a făcut rău. Femeia a fost lovită de trenul care ajungea în stație, din fericire accidentul fiind destul de ușor, iar victima scăpând cu răni ușoare.

17 februarie 2015 — Un tânăr de 19 ani a murit după ce a fost lovit de metrou în stația Păcii, circulația fiind blocată pe direcția de mers Eroilor — Păcii (M3).

26 iulie 2014 — Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului de metrou în stația Crângași.

26 mai 2014 — Un bărbat, în vârstă de 35-40 ani, s-a aruncat în fața garniturii de metrou la stația Dristor 1. Persoana a fost transportată la Spitalul Floreasca, având fracturi la picioare și la o mână.

19 mai 2014 — Un bărbat, în vârstă de aproximativ 35 de ani, s-a aruncat în fața trenului la stația Piața Universității, murind pe loc.

19 august 2013 — O femeie, în vârstă de aproximativ 40 de ani, s-a aruncat în fața garniturii de metrou la stația de metrou Piața Unirii 1, murind pe loc.

11 martie 2013 — O femeie, în jur de 45 de ani, a murit după ce s-a aruncat în fața metroului în stația Costin Georgian, circulația pe Magistrala I de metrou (Republica — Dristor 2) fiind blocată.

16 octombrie 2012 — O femeie a supraviețuit după ce s-a aruncat în fața metroului la stația Dristor 1.

31 ianuarie 2012 — O femeie, în vârstă de 35 de ani, s-a aruncat în fața metroului în stația Piața Sudului. În urma impactului femeia a supraviețuit, dar picioarele i-au fost amputate.

5 aprilie 2011 — O femeie, în jur de 50 de ani, a scăpat cu viață după ce s-a aruncat în fața unei garnituri la stația Apărătorii Patriei.

3 aprilie 2011 — Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit, după ce s-a aruncat în fața metroului la stația Ștefan cel Mare.

1 martie 2011 — Un bărbat în vârstă de 40 de ani a scăpat cu viață după ce a căzut în fața garniturii de metrou din stația Costin Georgian. Bărbatul a suferit ușoare traumatisme la cap și a fost transportat la spital.

27 aprilie 2010 — Un tânăr de 24 de ani s-a sinucis în stația Piața Romană. Medicii de la SMURD ajunși la locul tragediei nu au mai putut să îl salveze.