MFE are în vedere o listă de proiecte dedicate domeniului sănătăţii

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să lanseze o listă de proiecte dedicate domeniului sănătății, în cel mult două săptămâni, a anunțat, joi, Aura Răducu, ministrul de resort, în cadrul Conferinței de Evaluare a Impactului Programului Operațional Regional (POR).

03 mart. 2016, 10:30
MFE are în vedere o listă de proiecte dedicate domeniului sănătăţii

„În domeniul sănătății sper să finanțăm cât mai multe proiecte bune și o să vedeți peste una — două săptămâni lista noastră de proiecte care efectiv se adresează nevoilor de sănătate ale oamenilor, copiilor, tinerilor, persoanelor în vârstă. Încercăm pentru fiecare categorie să găsim o posibilitate de a finanța. Am avut întâlniri cu ministrul Sănătății și echipa dânsului pentru aceste priorități și în ceea ce privește cartarea s-au făcut progrese. Urmează în câteva săptămâni să vedeți progresul și să fie terminată această cartare a serviciilor și politica de infrastructură și servicii de sănătate până în vara acestui an”, a spus Răducu.

Ea a precizat că Guvernul își propune ca până în octombrie condiționalitățile ex-ante să fie îndeplinite.

„În ceea ce privește condiționalitățile ex-ante și în special cele de sănătate în fiecare zi avem discuții cu ministerele de linie. Am stabilit un calendar foarte clar și planul de măsuri pentru fiecare condiționalitate. Sunt 36 de condiționalități din care au fost realizate 14. Am realizat un memorandum la nivelul Guvernului prin care am stabilit exact care este cadrul legislativ, ce trebuie făcut pentru aplicarea acestor condiționalități. Avem nevoie de 34 de acte normative din care 5 legi și restul Hotărâri de Guvern. Ne-am stabilit o planificare, s-a discutat cu Parlamentul la accelerarea pachetului de legislație privind achizițiile publice și, de asemenea, avem în pregătire Hotărârile de Guvern pentru aplicarea condiționalităților ex-ante. Ne propunem ca până la sfârșitul anului, până prin octombrie, să terminăm aceste condiționalități ex-ante”, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Citește și Farmaciile, obligate să se acrediteze la Ministerul Sănătăţii pentru a vinde medicamente online