Mihai Stoica, eliberat condiţionat, a ieşit din închisoare. Vrea să meargă la meciul Concordia-Steaua

Mihai Stoica a fost eliberat condiţionat, conform unei decizii luată, luni, 15 februarie, de Tribunalul Ilfov. Judecătoria Sectorului 4 a hotărât în urmă cu o lună că fostul manager general al Stelei întruneşte criteriile pentru a fi pus în libertate, dar procurorii au contestat decizia. Decizia de luni este definitivă.

15 feb. 2016, 12:02
Mihai Stoica, eliberat condiţionat, a ieşit din închisoare. Vrea să meargă la meciul Concordia-Steaua

UPDATE: Mihai Stoica a părăsit penitenciarul la ora 16.00. „Vreau să văd să-mi văd părinţii şi o să-l sun pe Gigi din maşină”

Mihai Stoica a castigat 214 zile de libertate in cele 713 efectuate: 94 pentru munca prestata in penitenciar si 120 de zile pentru cele 4 „lucrari stiintifice”: „Ultimii 11 ani. Participarea echipelor româneşti de club în competiţiile continentale 2004-2015”, „Competiţia”, „FIFA World Cup – Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii” şi „UEFA Europa League. În căutarea identităţii”.

Sentința Tribunalului Iflov:

„În baza art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 10 din 04.01.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 42834/4/2015. Menţine sentinţa atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 428/2014, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 238/2012 pronunţate de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în prezenta contestaţie rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare – Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gică Popescu. Au mai rămas după gratii fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristi Borcea.

Gigi Becali a anunţat că Mihai Stoica va reveni la Steaua şi a precizat ce rol va avea în condiţiile în care interzis să activeze în fotbal pentru o perioadă de doi ani: „Va fi consilierul meu. Nu va avea voie să pună ştampila şi să semneze sau să reprezinte clubul. Dar va fi consilierul meu şi o să lucreze tot ca înainte. Eu trimit consilierul după echipă. Dacă era Mihai Stoica la echipă, îl mai vedeai pe Tudorie prin Centrul Vechi ca să facă ce a făcut? Niciodată!”.

Mihai Stoica nu va avea voie sa ocupe o functie de decizie in fotbal, ca urmare a sentintei date pe 4 martie 2014. Fostul manager al Stelei a fost condamnat atunci la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru fraude in Dosarul Transferurilor.

Conform surselor apropiate de Mihai Stoica, acesta va merge, luni, la meciul Concordia – Steaua, programat la Chiajna de la ora 20:30.