Mihaiela Iorga dezvăluie că percheziţia într-un dosar s-a făcut după ce a fost anunţată public. S-a trimis o echipă de poliţişti

Procurorul Mihaiela Iorga a povestit cum, în cazul unui dosar referitor la fapte de corupţie în domeniul sănătăţii, în vara anului 2016, DNA a dat comunicat de presă prin care anunţa percheziţii la Spitalul Fundeni înainte ca echipele de poliţişti să ajungă la unitatea sanitară.

12 feb. 2018, 11:14
Mihaiela Iorga dezvăluie că percheziţia într-un dosar s-a făcut după ce a fost anunţată public. S-a trimis o echipă de poliţişti

Mihaiela Iorga a declarat că, în vara anului 2016, în contextul în care „apăruse ca şi prioritate în instituţie tot ceea ce înseamnă corupţie în sănătate”, Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi i-a transmis că ar fi bine „să iasă” cu un dosar pe sănătate.

„Era, dacă îmi amintesc bine, în vara anului 2016, se discuta foarte mult despre corupţie din sănătate şi dădea foarte bine la presă. Am fost chemată de către doamna procuror şef, se ştia că sunt nişte dosare pe parte medicală la mine şi mi s-a spus că atenţia presei este îndreptată pe tot ceea ce înseamnă corupţie în sănătate şi este bine să ieşim cu un dosar pe sănătate”, a declarat Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Citeşte şi: Mihaiela Iorga: Kovesi m-a chemat şi m-a întrebat dacă nu putem urgenta dosarul unui fost ministru

Procurorul a spus însă că echipele de percheziţie au ajuns la Spitalul Fundeni abia după ce verificările fuseseră anunţate în presă, prin intermediul unui comunicat de presă al DNA.

„Surpriza a fost că datele au ajuns în media şi comunicatul a apărut înainte de a ajunge echipele de poliţişti la percheziţie. În acel moment, doamna manager de la Spitalul Fundeni spunea că nu are percheziţii, iar toată presa spunea «nu e adevărat, comunicatul DNA spune că aveţi percheziţii »”, a completat Iorga.

Procurorul Mihaiela Iorga a spus că a reuşit să „acopere” această neînţelegere trimiţând de urgenţă o echipă de poliţişti acolo.