Mii de apartamente se construiesc pe locul fostelor fabrici comuniste

Fabricile părăsite din comunism au devenit mină de aur pentru investitorii pe piaţa imobiliară.

12 mart. 2015, 08:10
Mii de apartamente se construiesc pe locul fostelor fabrici comuniste

Amplasate în zone centrale ale Capitalei, în apropierea staţiilor de metrou, terenurile fostelor fabrici ridicate în anii comunismului au reprezentat o mină de aur pentru viitoarele proiecte imobiliare. Aşa au apărut AFI Palace Cotroceni, în locul fostei fabrici UMEB, Rose Garden în locul Suveica, Mega Mall în locul Electroaparataj, Vulcan Value Centre în locul Vulcan, potrivit ECONOMICA.NET.

Cel mai recent, grupuri de investitori au preluat foste platforme pentru construcţia de locuinţe. Este cazul investitorilor Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, care au cumpărat anul trecut un teren de 14 ha din platforma Policolor şi unde vor să ridice 6.000 de locuinţe.

CITEŞTE ŞI: Unde se găsesc cele mai scumpe şi cele mai ieftine apartamente în Bucureşti. HARTA PREŢURILOR

Tot anul trecut, o familie din Turcia a cumpărat 3,3 hectare din Turbomecanica, unde planurile prevăd construcţia a peste 1.100 de apartamtente.

Pe lângă terenurile care trag în jos bilanţul contabil al dezvoltatorilor, Bucureştiul mai oferă încă potenţial pentru dezvoltări de mare amploare. Este vorba de terenurile unor fabrici al căror loc ar putea fi luat de noi proiecte imobiliare, asta dacă şi-ar reloca activitatea.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.