Mii de ţigări cu marijuana s-au distribuit gratuit la Washington, la investitura lui Donald Trump

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri la Washington, în paralel cu ceremonia de preluare a preşedinţiei SUA de către Donald Trump, pentru a distruibui mii de ţigări cu marijuana.

20 ian. 2017, 20:19
Mii de ţigări cu marijuana s-au distribuit gratuit la Washington, la investitura lui Donald Trump

Marijuana a fost legalizată la Washington DC în 2015. Organizatorii evenimentului de vineri au preparat 8.500 de jointuri, rularea acestora luându-le nu mai puţin de trei săptămâni. Demersul de a distribui în public miile de ţigări are pe de parte şi rolul de a-l sensibiliza pe noul ministru al Sănătăţii, Jeff Sessions, care s-a opus legalizării consumului de cannabis. „Vrem că marijuana să rămână legală„, a afirmat unul dintre organizatori.

Citeşte şi Donald Trump a ţinut cel mai scurt discurs inaugural al preşedinţilor SUA, din ultimii 40 ani

Din februarie 2015, orice locuitor al capitalei SUA are dreptul să cultive cannabis la domicliu, în limita a şase plante, şi să deţină maxim 56 de grame, condiţia fiind ca subiectul să aibă minim 21 de ani. Este însă interzis să fumeze marijuana într-un spațiu public, dar şi să fie cumpărată su vândută, deoarece Congresul, care are tutela asupra capitalei SUA, i-a interzis orașului să reglementeze comerţul acestui drog.