MINI John Cooper Works VIDEO

După conceptul prezentat anul trecut la Detroit, iată şi varianta de serie MINI John Cooper Works, cea mai performantă din catalogul producătorului britanic. Mai rigid şi mai rapid decât celelalte modele MINI din gamă, JCW dezvoltă exact aceeaşi putere ca rivalul Audi S1: 231 CP.

RomaniaTV.net
16 dec. 2014, 11:36

Anul trecut, la Salonul Auto de la Detroit, MINI prezenta un concept care prefaţa viitorul model John Cooper Works. Un an mai târziu, în ianuarie 2015, tot la Detroit, MINI va lansa oficial varianta de serie a acestui model. Stilistic vorbind, JCW se bazează pe Cooper S. Modificările se observă cel mai bine la nivelul spoilerelor faţă şi spate redesenate (proiectoarele de ceaţă de la MINI Cooper S au fost înlocuite de prize de aer), în timp ce eleronul de pe hayon este specific versiunilor John Cooper Works, ca şi frânele Brembo. Standard, MINI JCW este echipat cu jante de 17 inci, iar opţional sunt disponibile jante de 18 inci şi suspensie adaptivă.

Mai interesante sunt modificările operate sub capotă: propulsorul de 2 litri, turbo, dezvoltă 231 CP şi 320 Nm (disponibili de la 1250 rpm), cu 20 CP mai mult decât generaţia precedentă. Concurenţa obligă: Audi S1, rivalul desemnant pentru MINI JCW, pune la bătaie tot 231 CP, tot dintr-un propulsor de 2 litri, TFSI. Pe hârtie, S1 are avantajul tracţiunii integrale Quattro; cât de mult va conta acest lucru, vom afla cu ocazia primelor teste comparative.

MINI John Cooper Works nu va fi oferit decât în versiuni cu tracţiune faţă. Conform comunicatului oficial, noua generaţie MINI JCW accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.1 secunde (cutie automată cu 6 rapoarte). Modelele echipate cu transmisie manuală ating 100 km/h în 6.3 secunde. Britanicii anunţă şi un consum redus cu 23% faţă de vechiul JCW: noul MINI John Cooper Works se laudă cu o medie de 5.7 l/100 km, pentru versiunile cu transmisie automată.