Ministru austriac: Imigranţii evită ţări precum România, Ungaria, Polonia şi preferă Germania, Austria

Planul UE privind cotele de refugiaţi este "total nerealist" pentru că imigranţii nu sunt dornici să rămână în ţări precum România, Ungaria sau Polonia, ci preferă Austria ori Germania, susţine ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz.

03 oct. 2016, 15:08
Ministru austriac: Imigranţii evită ţări precum România, Ungaria, Polonia şi preferă Germania, Austria

Consider eronată măsura de a distribui 160.000 de refugiaţi în statele membre în curs de doi ani (…) Uniunea Europeană nu ar trebui să se mai agaţe de asta (de planul cotelor de refugiaţi), ar trebui să renunţe la el„, a spus ministrul austriac Sebastian Kurz, într-un interviu pentru publicaţia Die Welt am Sonntag, preluat de Russia Today.

Distribuirea de refugiaţi cu ajutorul cotelor de refugiaţi nu funcţionează pentru că multe state nu sunt pregătite să primească un număr mare de azilanţi.

O altă problemă este reprezentată de faptul că refugiaţii refuză să meargă în anumite ţări UE. De exemplu, România a fost forţată să accepte mii de cote (de refugiaţi). Dar doar câteva sute de persoane vor să meargă în România„, a mai spus oficialul austriac.

Ministrul austriac a avertizat că neînţelegerile dintre statele europene pe tema acestui plan ar putea ameninţa „coeziunea întregii Uniuni Europene”.

Citeşte şi Gorghiu: Refuzul Ungariei de a sprijini celelalte state UE în cazul refugiaţilor, dovadă de lipsă de solidaritate