Ministrul Justiţiei, despre scandalul de la Inspecţia Judiciară: Este absolut nefiresc. Vor fi derulate procedurile legale

Publicat: Joi, 21 Septembrie 2017 15:51 // Actualizat: Joi, 21 Septembrie 2017 16:06 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a calficat joi situaţia creată de înregistrarea în care un inspector de la Inspecţia Judiciară acuza presiuni din partea şefei DNA ca nefirească şi a spus că "vor fi derulate procedurile legale".

"Este absolut nefiresc. Eu astăzi nu am fost la şedinţa CSM, dat fiind că am avut şedinţă de Guvern. Dar vor fi derulate procedurile legale", a declarat ministrul Justiţiei, răpunzând unei întrebări.
UNJR şi AMR au solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii "să se sesizeze de îndată în vederea apărării independenţei întregului sistem judiciar faţă de pretinsele presiuni pe care procurorul-şef DNA Laura Codruţa Kovesi le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focică, desemnată să cerceteze eventuale abateri disciplinare ale unor procurori DNA".

Inspectorul Mihaela Focică i-a făcut plângere penală şefului ei pentru şantaj. Augustin Lazăr: A fost înregistrat dosar

Solicitarea este formulată în urma publicării unei înregistrări ambientale a unui dialog dintre procurorul Gheorghe Stan, inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, şi procuroarea Mihaela Focică, procuror inspector care a făcut verificări la DNA, unde aceasta susţine că "procurorul-şef DNA Laura Codruţa Kovesi ar fi făcut presiuni asupra ei în lucrarea care îi era desemnată şi în care cerceta trei procurori DNA cu privire la eventuala săvârşire de către aceştia a unor abateri disciplinare".

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6562
RON
23 Jul
noapte 18 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H