Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu: Vă garantez că niciun salariu nu va scădea. La stat nici nu se pune problema

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat la România TV că nu va scădea niciun salariu, cu atât mai puţin la stat, unde vor avea loc creşteri salariale de 25%.

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 17:24
Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu: Vă garantez că niciun salariu nu va scădea. La stat nici nu se pune problema

Vă garantez ca niciun salariu nu va scadea. La stat nici nu se pune problema, e o crestere de 25%, o crestere la brut, dar si la privat cresc salariile. Se aplica majorarea salariala la brut, iar mai apoi sunt contributiile de 35% plus impozitul de 10%. La ora actuala, platiti 35,9% si impozit pe salariu de 16% care scade la 10%. Am inteles de unde a inceput nebunia…pot aparea situatii unde angajatii pot avea un salariu net mai mic si aici as adauga eu ce nu se stie. As adauga contributiile care scad la 35% plus masura tranzitorie cu privire la costul angajatorului care in 2018 ramane ca in 2017. Masura trecerilor de la angajator la angajat va fi luata concomitent cu scaderile. Totodata se va face o masura tranzitorie. Simularea facuta la Finante arata ca masurile vor determina o crestere a veniturilor nete mai mult la cei cu activitati independente. Avem acum 1450 de mii de lei, pentru ei angajatorul plateste 1750 de lei. In conditiile in care va ramane la fel suma si sarcinile se transfera la angajat, netul angajatului va creste… O sa ma intrebati de ce e in beneficiul angajatului: daca are salariu brut de 1000 de lei, contributia angajatului este pentru pensii de 105 lei, restul care se duce de la angajator tot in fondul contributiei la pensie este de 158 de lei. 158 de lei se duc in cosul mare al asigurarilor de pensii. In conditiile in care acum va plati popescu acele contributii, toti banii vor intra in contul lui Popescu…Angajatul la final are o pensie mai mare„, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

Ministrul Muncii a mai spus că în scurt timp se vor face modificări şi la Codul Fiscal:

„Se vor face modificări într-o perioada foarte foarte scurta. Nu as vrea sa comunic despre un alt minister. Ceea ce v-am spus acum este si pe site-uri, premierul ne-a cerut in sedinta de guvern sa clarificam aceasta chestiune, totul pentru a fi foarte clar. Nu trebuie sa se sperie nimeni, dimpotriva pentru angajati va fi mult mai bine. Exista multi angajati carora nu li s-au platit cotnributiile”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.