Ministrul Petre Tobă, acuzat că şi-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliția Română în ultimii 3 ani, se alătură listei de demnitari suspectați că și-au plagiat tezele de doctorat.

26 nov. 2015, 07:36
Ministrul Petre Tobă, acuzat că şi-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații ar fi copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice, potrivit pressone.ro.

Citeşte şi: REACŢIA lui Klaus Iohannis la acuzaţiile de PLAGIAT în cazul lui Gabriel Oprea VIDEO

Contactat de reporterii pressone.ro pentru a comenta asupra acestui fapt, Petre Tobă a declarat că lucrarea sa de doctorat a fost una practică.

„Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credință, că am făcut o lucrare aplicată și că am avut șansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliției Române”, a spus ministrul.

Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară și Securitate, Departamentul Operații Întrunite, Studii Strategice și de Securitate din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, perioada studiilor doctorale a fost 2008–2011. Potrivit unui răspuns oficial primit de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Petre Tobă și-a susținut teza în mod public în 15 februarie 2011, scrie  pressone.ro.

Vezi, pe pressone.ro cum arată originalul şi paginile presupus plagiate de Petre Tobă.