Minore şantajate de un pervers să facă sex cu alţi copii: Unele victime au încercat să se sinucidă

Mai multe minore din judeţul Suceava au ajuns să fie şantajate de un individ în vârstă de 42 de ani, cu care nu s-au întâlnit niciodată. Individul a reuşit, prin intermediul Facebook-ului, folosindu-se de identitatea unui tânăr chipeş, să le sucească minţile fetelor, apoi să le terorizeze şi să le aducă chiar în stadiul de a le determina să încerce să facă sex cu alţi minori.
Iulian Tudor
14 mai 2015, 15:03
Minore şantajate de un pervers să facă sex cu alţi copii: Unele victime au încercat să se sinucidă

Procurorii DIICOT Suceava au anunţat trimiterea în judecată a inculpatului în acest dosar, Ion Nae, zis „Bebe” sau „Modoran”, arestat preventiv la începutul acestui an, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de şantaj, pornografie infantilă, instigare la infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală, potrivit monitorulsv.ro.

Ion Nae este acuzat că şi-a făcut un cont pe Facebook folosindu-se de fotografiile unui tânăr necunoscut şi de o identitate falsă. Şi-a spus „Gabriel” şi a început să trimită cereri de prietenie adolescentelor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. A ajuns la câteva sute de prietene virtuale, iar celor cu care intra în contact, prin mesaje, le spunea povestea vieţii lui, un scenariu ieftin cu care totuşi reuşea să păcălească minore. Le spunea că este fiul unui afacerist bogat, însă tatăl său a murit acum trei ani, în noaptea de Revelion, în Anglia, el moştenind o firmă importantă de construcţii.

Adolescentele cădeau în capcana „tânărului” cu care credeau că stau de vorbă. „Gabriel” le mai spunea că nu are timp să stea pe internet şi le cerea numerele de telefon, vorbind ore întregi la telefon cu victimele sale.

În realitate, au stabilit anchetatorii, Ion Nae nu avea loc de muncă şi locuia într-o casă sărăcăcioasă dintr-o comună din judeţul Dâmboviţa, alături de mama sa, şi nu avea nici măcar calculator, folosindu-l din când în când pe cel al unui nepot de-al său în vârstă de 14 ani.

Procurorii DIICOT Suceava arată cum proceda inculpatul şi cum reuşea să îşi seducă victimele, pe care avea mai apoi să le terorizeze. „După ce intra în contact prima dată cu o minoră pe reţeaua de socializare Facebook, inculpatul îi cerea numărul de telefon, motivând că, din cauza afacerilor pe care le are, este o persoană foarte ocupată, care călătoreşte mult, şi astfel intră destul de rar pe Facebook, preferând stabilirea comunicării de bază prin telefon, fiind interesat de găsirea unei relaţii stabile, de perspectivă”, se arată în documentele înaintate instanţei.

Ion Nae, susţin anchetatorii, le spunea minorelor cu care intra în contact că doreşte să le cunoască mai bine, „să simtă sufletului omului prin voce”.

Îşi citea „povestea vieţii” de pe o foaie şi le mărturisea victimelor cum a fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă, pentru că, deşi părinţii săi erau bogaţi, nu i-au dat niciodată bani mulţi, considerând că trebuie să înveţe de mic să-şi câştige singur existenţa, motiv pentru care l-au şi implicat în activitatea firmei de construcţii, pe vremea când societatea era condusă de tatăl său. Ulterior, le mai spunea „Gabriel” adolescentelor, părinţii săi s-au despărţit, iar tatăl său a plecat în Anglia, unde a decedat câţiva ani mai târziu, chiar în noaptea de Revelion. Le mai spunea că a ales să locuiască în vila sa din Suceava, împreună cu mama sa, care are şi ea propria afacere, şi alături de sora sa, cumnatul şi un nepot, pe care tot el îi întreţine.

După ce le câştiga încrederea victimelor, „prinţul” de pe Facebook le spunea minorelor despre filozofia sa de viaţă – ”open mind” (minte deschisă), povestindu-le cum doi tineri care au o relaţie de prietenie, chiar şi virtuală, pot întreţine relaţii sexuale chiar şi la distanţă.

Le şantaja sentimental, cerându-le „dovezi de iubire” şi le spunea victimelor sale să-i trimită fotografii cu ele dezbrăcate. Iar când victimele îi trimiteau acele fotografii, începea să le ceară tot mai multe „dovezi”. „A îndrumat şi determinat victimele să se fotografieze dezbrăcate, în ipostaze cu vădit caracter sexual, să îşi fotografieze de aproape organele genitale, şi să-i trimită ulterior fotografiile, să se masturbeze în diferite moduri, le-a cerut să întreţină raporturi sexuale cu persoane între 9 şi 12 ani sau peste 50 de ani, cu fraţii sau verii lor, ori între ele, sau cu alte persoane de acelaşi sex, toate acestea cu condiţia ca acţiunile desfăşurate să fie ascultate integral de către el la telefon”, arată procurorii DIICOT Suceava.

Dacă fetele dădeau înapoi, începea şantajul, inculpatul ameninţându-le că fotografiile compromiţătoare ar putea fi distribuite, la liber, pe Facebook, sau chiar vor fi afişate în comunitatea din care proveneau victimele.

În unele situaţii, inculpatul a trimis fotografii indecente ale victimelor unor prieteni ai acestora, ameninţându-le apoi că următorul pas va fi să le pună la dispoziţia profesorilor. Le ameninţa de asemenea, mai povestesc procurorii, că va trimite la şcoală şi înregistrările cu acestea masturbându-se sau făcând sex cu el prin telefon. Astfel, le spunea inculpatul, pe lângă oprobriul public, vor trebui să suporte şi exmatricularea din şcoală.

„Escaladarea situaţiei victimelor a avut loc imediat, inculpatul Nae Ion având grijă să împingă de fiecare dată lucrurile mult peste limita normalului, punând stăpânire şi control pe viaţa reală a acestora. Datorita surmenajului fizic şi psihic la care erau supuse, unele victime au ajuns chiar în situaţia în care au avut mai multe tentative de suicid”, mai arată anchetatorii.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Top 5 zodii cu o vară de vis. Le așteaptă doar zile bune
Capital.ro
Minorii sub 18 Ani au strict interzis. S-a dat ordin în România. Nu mai este permis
Playtech.ro
SCANDAL! Iulia Vântur s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC au scăpat pe internet, Salman Khan le vrea ȘTERSE!
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Obligatoriu pentru asociațiile de proprietari. Toți administratorii de bloc sunt obligați
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'