Momente grele pentru IONUT GOLOGAN, românul condamnat la moarte în Malaezia! Vestea pe care a primit-o de REVELION

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, se roagă încontinuu în celula sa situată pe ”Culoarul morţii”, şi speră într-o minune. Tânărul aştepta o veste bună de Revelion, însă n-a fost să fie.

RomaniaTV.net
01 ian. 2017, 09:49

Chiar dacă are parte de condiţii vitrege după gratii, Gologan nu se plânge. ”S-a împăcat cu Dumnezeu şi nu mai vrea decât să-i fie comutată pedeapsa cu moartea”, spun apropiaţi ai familiei. Avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, declară că tatăl şi bunica lui Ionuţ au avut un sfârşit de an extrem de trist. ”Sperau, aşteptau o veste bună de Revelion, însă n-au avut noroc. Deşi au făcut mai multe petiţii pentru ca Ionuţ să nu fie spânzurat, până acum n-au primit vreun răspuns. Sunt trişti, trăiesc o adevărat drama, nu le este deloc uşor”, a declarat Sarchizian pentru CANCAN.ro.

L-au trimis pe „culoarul morţii”. Mărturii cutremurătoare despre Ionuţ Gologan

Potrivit acestuia, familia lui Ionuţ nu a mai luat de ceva vreme legătura cu el, desi doresc din tot sufletul asta. N-au mai vorbit nici la telefon, iar despre o vizită la închisoarea din Malaezia, nici vorbă. 

Ionuţ nu are pat în celulă, care nu este deloc mare. Doarme pe o saltea foartă mică, care este aşezată direct pe o podea din beton. Ştiu asta şi de la tatăl lui. Condiţiile sunt extrem de vitrege, însă Ionuţ nu se plânge. Important este să scape de pedeapsa cu moarte.

Citeşte şi Încă un român a fost CONDAMNAT LA MOARTE ÎN MALAEZIA 

S-a făcut cererea de graţiere acum ceva timp, însă nu se aude nimic. A doua posibilitate ar fi ca pedeapsa la moarte să fie comutată în închisoare, pe care să o ispăşească în România. Sunt rezervat însă în privinţa acestora, dar speranţa există. Mai există şi o a treia cale, în care am mai multă încredere, aceea de abolire a pedepsei cu moarte”, a mai declarat Artin Sarchizian.

În urmă cu doi ani, Ionuţ Gologan a fost arestat pe un aeroport din Malaezia după ce asupra lui s-au găsit droguri. Cazul său a ajuns să fie mediatizat la nivel national, şi multe persoane importante din România, printre care şi Gigi Becali, au vrut să îl ajute pe tânăr. În ianuarie, MAE a dat un comunicat de presă în legătură cu acest caz.” La 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul în cazul cetăţeanului român condamnat la pedeapsa capitală în Malaezia pentru trafic de droguri.

Citeşte şi RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Ionuţ Gologan ar putea veni în ţară

Curtea Federala de Justiţie care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. MAE informează că legislaţia malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autorităţile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuţiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii. Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viaţă al unui cetăţean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituţională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenţie deosebită, cazul a fost şi rămâne o prioritate pentru autoritătile române”, arăta MAE.