Monica Iacob Ridzi, cu PROTEZE LA PICIOARE în închisoare. A primit un premiu la concursul „Poezie de puşcărie”

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a luat premiul al II-lea la concursul naţional "Poezie de puşcărie", a anunţat preşedintele juriului, Dan Mircea Cipariu, într-o postare pe Facebook. Scriitorul a mai mărturisit că Ridzi are proteze la picioare şi îşi exprimă speranţa că va fi graţiată. Acest lucru a fost confirmat şi de soţul ei, Tiberiu Ridzi, care a adăugat pentru România TV că Monica Iacob Ridzi are "afecţiuni ortopedice destul de serioase care au apărut în ultima perioadă".

11 iun. 2015, 14:38
Monica Iacob Ridzi, cu PROTEZE LA PICIOARE în închisoare. A primit un premiu la concursul „Poezie de puşcărie”

„Astăzi, am prezidat pentru a şaptea oară consecutiv Concursul Naţional Poezie de Puşcărie, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

M-a impresionat teribil Monica Iacob Ridzi (premiul II, la poezie), cu proteze la picioare şi o privire care cutreieră parcă o altă lume. Sper ca preşedintele Johannis să răspundă favorabil cererii ei de graţiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas”, a scris Dan Mircea Cipariu este preşedintele secţiei de poezie a Uniunii Scriitorilor, filiala Bucureşti.

Citeşte şi: Procesul în care Ridzi cere întreruperea executării pedepsei, amânat pentru 10 iulie

Tiberiu Ridzi, soţul fostului ministru, a declarat în exclusivitate la România TV că soţia sa are „dureri foarte mari şi că nu poate să meargă”.

„Are nişte orteze la genunchi. Soţia mea are afecţiuni ortopedice destul de serioase care au apărut în ultima perioadă. Poartă acele orteze pentru că durerile sunt foarte mari şi nu poate să meargă”, a declrata Tiberiu Ridzi, primarul oraşului Petroşani.

Întrebat despre concursul naţional „Poezie de puşcărie” şi participarea soţiei la acesta, Tiberiu Ridzi a declarat că ea scrie foarte mult în ultima vreme.

Ştiam de acest concurs. Soţia mea scrie nu doar poezie, scrie foarte mult şi a scris în ultima perioadă foarte mult. Dar ea nu e străină faţă de scris. E un om care are o pregătire bună în acest sens: are două facultăţi şi un doctorat”, a precizat Tiberiu Ridzi.

Totodată, Tiberiu Ridzi a menţionat că aşteaptă răspuns de la Cotroceni în privinţa cererii de graţiere a soţiei sale.

„Există această solicitare pe care am depus-o eu în numele soţiei. Procedura am înteles că e de mai lungă durată. Nu avem niciun semnal, dar e o mare speranţă pentru noi ca preşedintele Iohannis să o graţieze pe soţia mea. E ultima speranţă a noastră”, a declarat primarul oraşului Petroşani.

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat vineri pentru 10 iulie procesul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primite în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.


Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.