Narcis Copcă, manager Spitalul Sf. Maria: Inspecţia Sanitară a găsit totul perfect aici. Am depus plângere penală împotriva ministrului

Managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă, a declarat că Inspecția Sanitară de Stat, care a făcut verificări la această unitate medicală, nu a găsit nereguli.  Copcă a mai spus că a depus, miercuri, plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru că a refuzat să plătească efectuarea unei operaţii de transplant în această unitate sanitară, iar pacientul a decedat, iar acum alte două persoane au fost înscrise pe lista unităţii pentru transplant.

23 nov. 2016, 13:28
Narcis Copcă, manager Spitalul Sf. Maria: Inspecţia Sanitară a găsit totul perfect aici. Am depus plângere penală împotriva ministrului

Narcis Copcă susţine că unitatea medicală este acreditată pentru a face transplant pulmonar.

Mi-a trimis și Inspecția Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunț că Inspecția Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile că a găsit totul perfect„, a declarat managerul Spitalului „Sfânta Maria”, Narcis Copcă.

Suntem acreditați de Guvern, avem o listă națională de transplant pulmonar și dânsul (n.r. — ministrul Sănătății) a refuzat plata serviciilor către asigurații români din program. Nu a găsit niciun document, absolut nimic, dacă găsea în șase luni …. El a refuzat plata asiguraților și a zis să meargă la Viena. Nu i-a trimis nici la Viena. (…) De fapt urmărea să introducă România într-o organizație în care să meargă organele (n.r. — prelevate) numai din România și mai puțin de acolo. Pe noi nu ne-a prejudiciat decât ca imagine, pentru că vorbește urât de noi și spune în ședință de Guvern, deși nu a călcat pe aici, că nu s-ar opera la Spitalul ‘Sfânta Maria’. Îmi pare rău, dar sunt sute de mii de bolnavi operați aici. Nu nouă ne-a făcut un deserviciu. A făcut un deserviciu pacienților aflați pe listă, a refuzat să le plătească serviciile„, a arătat medicul.

El a afirmat că, deși ministrul Sănătății face acuzații la adresa Spitalului „Sfânta Maria”, nu a „găsit un document fals” în acest caz.

Citeşte şi Voiculescu: Am îndoieli că Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat judicios pentru transplant. Primăria Capitalei să permită verificări

Noi suntem pregătiți, nu facem intervenții decât punându-ne în joc diploma de medici. (…) El acuză cu fals, cu nu știu ce, dar nu spune: uite, domnule, am găsit un document fals, am găsit o virgulă, am găsit ceva. Nu dă nimic scris„, a susținut Narcis Copcă.

Totodată, managerul a depus, miercuri, plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii va trebui să răspundă penal pentru faptul că nu a dat bani pentru un pacient asigurat, care era programat să facă transplant de plămân în Spitalul «Sfânta Maria», unitate sanitară acreditată de către Agenţia Naţională de Transplant pentru aceste intervenţii. Ministrul Sănătăţii era obligat să plătească operaţiile de transplant, dar a refuzat, preferând să exporte plămânii, iar operaţiile să fie făcute într-un spital de la Viena„, a declarat Narcis Copcă, managerul unităţii sanitare bucureştene.

Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul ”Sfânta Maria” în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, o comisie de experți români și străini va merge la începutul lunii decembrie la Spitalul ”Sfânta Maria” pentru a verifica centrul de transplant pulmonar.

Nu înțeleg cum poate fi acreditat un centru de transplant pulmonar fără ca măcar un singur expert în transplant pulmonar să fie implicat în procesul de acreditare„, a afirmat Voiculescu.

Pe 17 noiembrie, ministrul Sănătății a declarat că există suspiciuni serioase că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a fost acreditat sub presiune politică și, prin urmare, a decis să nu se înceapă activitatea de transplant.

Citeşte şi Gabriela Firea: Cer ministrului Sănătăţii să deblocheze de joi fondurile pentru transplantul de plămân la Spitalul Sfânta Maria